ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Black Friday με μουσική και κεράσματα στην αγορά της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εντός του ωραρίου τους πρωί και απόγευμα με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις. Κλειστή η αγορά την Κυριακή παρά την απόφαση της κυβέρνησης

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης για να υποδεχθούν τη Μαύρη Παρασκευή γνωστή και ως Black Friday, στις 25 Νοεμβρίου με μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα  αλλά και παράλληλες δράσεις στους εμπορικούς δρόμους, με μουσική και κεράσματα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, η μέρα αυτή θα είναι ξεχωριστή για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας αφού όλοι, όπως είπε περιμένουν να δουλέψουν λίγο παραπάνω με δεδομένο ότι οι τελευταίες εβδομάδες είναι αρκετά δύσκολες με σημαντική πτώση του τζίρου.

«Δυστυχώς τα καταστήματα της Μυτιλήνης όπως άλλωστε και όλες οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας, βιώνουν πολύ δύσκολες μέρες με μείωση των εσόδων τους  και του αγοραστικού ενδιαφέροντος ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται τα λειτουργικά έξοδα με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Black Friday είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους καταναλωτές σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε να κάνουν οικονομικές αγορές από τα καταστήματα της πόλης μας, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις»

Τα καταστήματα της Μυτιλήνης την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσουν εντός του κανονικού ωραρίου τους, πρωί και απόγευμα ως τις 8.30.

Η ατμόσφαιρα της αγοράς την ημέρα εκείνη αναμένεται να έχει έντονα εορταστικό χαρακτήρα με μουσική, σε διάφορα σημεία της Ερμού και άλλων εμπορικών δρόμων, αλλά και κεράσματα, στα πρότυπα της επιτυχημένης λευκής νύχτας που έγινε το καλοκαίρι.

Ποτέ την Κυριακή…

Αναφερόμενος ο Γιάννης Μουτζούρης στην τροπολογία της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση αυτή πέρασε εν κρυπτώ χωρίς τη συναίνεση της ΕΣΕΕ  (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, προφανώς καθ’ υπόδειξη των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων που θέλουν να κάνουν τριήμερο Black Friday διαλύοντας τις μικρές επιχειρήσεις.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, δεν θα ακολουθήσει σε αυτή την πρακτική όπως φυσικά δεν θα ακολουθήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εμπορικοί σύλλογοι όλης της χώρας. Την Κυριακή λοιπόν 27 του μήνα θα είμαστε κλειστά. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί διαταγή ή δέσμευση αφού νομοθετικά όποιο κατάστημα επιθυμεί μπορεί να λειτουργήσει».

Τι είναι η Black Friday

Βlack Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005.

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button