ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

9 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε 300 σημεία του οδικού δικτύου στη Λέσβο και δρόμος Νάπης – Πελόπης

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου με ικανοποίηση ανακοινώνει, ότι με Κοινή Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, εντάχθηκαν για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, επιλέξιμες δαπάνες ύψους 9.000.000 € για έργα και Προγράμματα Οδικής Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα εντάσσονται τα ήδη δημοπρατημένα έργα, «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στην Επαρχιακή Οδό Νάπης – Πελόπης» και «Επεμβάσεις Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο το Νομού Λέσβου».


Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την έκδοση της ΚΥΑ και την ένταξη των δυο παραπάνω έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, προχωράμε ώστε να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο στην Λέσβο, να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια στους οδηγούς αλλά και να αναπτύξουμε περιοχές. Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η αναβάθμιση του δρόμου Νάπης – Πελόπης, έργο που εδώ και δεκαετίες αιτούνται οι κάτοικοι, θα συνεισφέρει πολλαπλάσια στην οικονομία της περιοχής και είναι για μας ένα αναπτυξιακό έργο. Παράλληλα η παρέμβαση μας σε 300 σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο της Λέσβου, θα καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών που υπάρχουν για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο».

πηγή: www.lesvosnews.net

Related Articles

Back to top button