ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥΤΟΠΙΚΑ

70χρονη πλαστογράφησε επιταγές ύψους 140.000 ευρώ

Ενοχη για το αδίκημα της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση με σκοπό τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους και βλάβης τρίτου, που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 70χρονη κάτοικο Λουτρόπολης Θερμής στις 8 Δεκεμβρίου όταν εκδικάστηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό και απασχόλησε τουλάχιστον πέντε ώρες τη δικαστική αίθουσα.

Η 70χρονη καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή υφ’ όρον και υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για το ποσό των 141.339,39 και το αδίκημα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά πρώην υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας στη Λέσβο που δεν λειτουργεί πια, κατά την περίοδο 2011 έως 2014 όταν ήταν επίσης σύζυγος του τότε διαχειριστή της εταιρείας. Ο εντολέας του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Νίκου Σάββα, Γιάννης Ρούσσος είναι γιος συνιδρυτή  της εταιρείας και άλλοτε διαχειριστής.

Ο κ. Ρούσσος, όπως υποστήριξε στην ακροαματική διαδικασία, είχε δώσει επιταγές «ευκολίας» στην εταιρεία λίγο πριν από την αποχώρησή του προκειμένου να μην επέλθει ξαφνικός θάνατος διότι η εταιρεία λόγω χρεών δεν μπορούσε να λάβει μπλοκ επιταγών και να πληρώνει τους δανειστές της. Όταν σταμάτησε να παρέχει επιταγές γιατί δεν ήθελε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση έπειτα από χρόνια διαπίστωσε, όπως ισχυρίστηκε, ότι η κατηγορούμενη νόθευε τις επιταγές αυτές αλλάζοντας την ημερομηνία: Πρόκειται για 17 επιταγές που φέρεται να τις παρείχε στους δανειστές (σ.σ. εν προκειμένω σε ναυτιλιακή εταιρεία) ως ενέχυρο πληρώνοντας με μετρητά και τις ξαναέπαιρνε πίσω. Τις κυκλοφορούσε δηλαδή εν αγνοία του εκδότη ξανά και ξανά με νέες ημερομηνίες. Ο τελευταίος  πίστευε ότι είχαν πληρωθεί οι επιταγές του, αλλά έπειτα από δύο χρόνια έμαθε ότι σφραγίστηκαν και σιγά σιγά βγήκαν τα πεπραγμένα της κατηγορούμενης στο φόρα.

Ο Δικηγόρος Νίκος Σάββας σε σχετική ερώτηση δήλωσε στο «Ν» «Μετά από μία πολύωρη και εκτενή ακροαματική διαδικασία το  Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου αξιολογώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού μαρτύρων, εγγράφων και απολογίας της κατηγορουμένης, καταδίκασε την κατηγορουμένη για το αδίκημα της κακουργηματικής πλαστογραφίας. Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση με το αποτέλεσμα αυτό και την απονομή δικαιοσύνης, καθώς ο εντολέας μου πριν μία δεκαετία ορμώμενος από συναισθηματισμό και ανιδιοτέλεια προσπάθησε να σώσει μία εταιρία την οποία είχε υπηρετήσει και αντ΄αυτού και  εξαιτίας των απατηλών ενεργειών παρολίγο να χάσει και το σπίτι του και είχε βρεθεί στο παρελθόν ακόμα και στη θέση του κατηγορουμένου.»

ΠΗΓΗ:stonisi

Related Articles

Back to top button