ΛΕΣΒΟΣ

60.000 πιστούς θα υποδεχθεί ο Ταξιάρχης στον Μανταμάδο

Κυριακή των Μυροφόρων, η μεγάλη γιορτή της Λέσβου. Γιορτάζει ο προστάτης της, ο γιατρός της, ο θαυματουργός της, ο Ταξιάρχης!

Δυο εβδομάδες μετά το Πάσχα, το σήμα-κατατεθέν για την μεγαλύτερη γιορτή της Λέσβου, στην οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για τον Ταξιάρχη. Τα θαύματα του αμέτρητα, η εικόνα του μοναδική, ανάγλυφη, από χώμα και αίμα καλογέρων! Ο πιο “ζωντανός” αρχάγγελος, αυτός που με το σπαθί του γλιτώνει τον πόνο και με την χάρη του απαλύνει τις πληγές.

Την Κυριακή των Μυροφόρων εορτάζει ο ναός του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο, τα εγκαίνια του τα οποία έγιναν 2 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Τα θαύματα απο παλιά, οδήγησαν τους πιστούς για προσκύνημα στον ναό του Ταξιάρχη με τα πόδια, μιας και τότε οι “γαιδουρόδρομοι” και η τεχνολογία δεν είχε δώσει ακόμη στον άνθρωπο το αυτοκίνητο. Η πίστη και η αγάπη για τον Ταξιάρχη μεγάλωνε. Με κουλούρες στις τσάντες, πασχαλινά κουλούρια και διάφορης λογής τροφές, εφοδιάζονταν και ξεκινούσαν από κάθε μέρος του νησιού για το προσκύνημα στη χάρη του.

Τα χρόνια πέρασαν, ο κόσμος ξεκίνησε να έχει στην κατοχή του αμάξια, μα το έθιμο δεν σταμάτησε ποτέ. Χιλιάδες πιστών συρρέουν με τα πόδια στην θαυματουργή του εικόνα από κάθε γωνιά. Φέτος, μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού αναμένεται…το αδιαχώρητο! Ήδη από Πέμπτη 05/05 μέχρι και Κυριακή 08/05 οι συνολικά 16 πτήσεις από Αθήνα παρουσιάζουν πληρότητα κατά μέσο όρο άνω του 80%(αρκετές πτήσεις έχουν 100%) ενώ τα πλοία αγγίζουν το 100%!

Στον Μανταμάδο αναμένονται για την μεγάλη αυτή πανήγυρη πάνω απο 1.500 Ρομά εκτός νησιού. Ο Μανταμάδος αναμένεται να υποδεχθεί φέτος πάνω από 60.000 πιστούς το Σαββατοκύριακο! Αριθμός…ρεκόρ!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής μιλώντας στο kalloninews.gr τόνισε:

“Η χαρά μας μεγάλη που μετά απο 2 χρόνια πανδημίας επιστρέφουμε στην κανονικότητα και το χωριό μας θα έχει την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί πιστούς για χάρη του θαυματουργού και μοναδικού μας Ταξιάρχη.

Θα ήθελα να τονίσω πως οι πιστοί που κινούνται με τα πόδια θα πρέπει να φέρουν φακούς και διακριτικά, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα με τα διερχόμενα οχήματα. Τα οχήματα από την πλευρά τους, να είναι υποψιασμένα πως στον δρόμο θα υπάρχουν πεζοί σε όλο το οδικό δίκτυο της Λέσβου. Οι πιστοί να έχουν αυξημένη προσοχή μιας και μπορεί να παρατηρηθούν περιπτώσεις κλοπών με αφορμή τον συνωστισμό. Επίσης, μεγάλη προσοχή σε πεζούς κι αμάξια να μην πετούν τσιγάρα μιας και υπάρχει κίνδυνος φωτιάς ειδικά σε σημεία που τα χόρτα είναι ξερά. Υγεία και βοήθεια σε όλο τον κόσμο να δίνει ο Ταξιάρχης που πραγματοποιεί χιλιάδες τάματα.”Σας πληροφορούμε ότι το Σάββατο 07/05/2022 θα υπάρχει δρομολόγιο από Μανταμάδο για Μυτιλήνη τα ξημερώματα για την εξυπηρέτηση των περπατητών. Από Μυτιλήνη για Μανταμάδο θα έχει λεωφορείο στις 9:30, 11:00, 13:00 και θα εκτελεσθούν επιπλέον δρομολόγια από και προς Μανταμάδο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση.

Την Κυριακή 08/05/2022 θα εκτελεστούν τα εξής δρομολόγια: Από Μυτιλήνη προς Μανταμάδο θα έχει στις 07:45, 10:00 και 13:00 το μεσημέρι.

Από Μανταμάδο προς Μυτιλήνη θα εκτελούνται δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με την επιβατική κίνηση όπου το τελευταίο θα είναι στις 15:30 το απόγευμα.

Related Articles

Back to top button