ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣ

5η γιορτή κερασιού την Κυριακή 11 Ιουνίου στην Αγιάσο

Την 5η Γιορτή Κερασιού διοργανώνουν την Κυριακή 11 Ιουνίου η κοινότητα Αγιάσου, το Αναγνωστήριο και το Visit Agiasos.

Από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, στις εισόδους και τα κεντρικά μέρη του χωριού θα προσφέρονται δωρεάν στον κόσμο τα ξακουστά αγιασώτικα κεράσια. Παράλληλα ντόπιοι παραγωγοί θα πουλούν τα εξαίρετα εποχικά προϊόντα τους.

Παράλληλα θα γίνει περίπατος στους καρπερούς κερασώνες της περιοχής Φολίδι – Κήπος Παναγίας, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.

Και αυτή τη φορά η σχολή μαγείρων- ζαχαροπλαστών του ΟΑΕΔ θα βρίσκεται στην Αγιάσο , όπου αφιλοκερδώς θα παρασκευάσει και θα προσφέρει κεράσματα από κεράσια που θα τους προμηθεύσει η κοινότητα.

Ο ορεινός όγκος της Αγιάσου με πλήθος προϊόντων της λεσβιακής γης και η κοινότητα της Αγιάσου περιμένουν τους επισκέπτες τους.

Η ιστορία της γιορτής

Η Γιορτή Κερασιού καθιερώθηκε από τον τέως Δήμο Αγιάσου με τη στήριξη της ΕΤΑΛ ΑΕ και οργανώθηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές (Ιούνη 2007, 2008 και 2009) ακολουθώντας το πρότυπο της Γιορτής Κάστανου, που ξεκίνησε το 2004. Η σκέψη μας, μετά τη μεγάλη και αναπάντεχη επιτυχία της Γιορτής Κάστανου, ήταν να καθιερώσουμε μια παρόμοια ανοιξιάτικη γιορτή, αντίστοιχη της φθινοπωρινής, με τους ίδιους σκοπούς. Την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, την τόνωση της τοπικής αγοράς, την προβολή της παράδοσης μέσα από κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάμβαναν χώρα στο πλαίσιο της Γιορτής, την ενημέρωση παραγωγών και κατοίκων για ζητήματα σχετικά με την καλλιέργεια των προϊόντων, την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος κλπ. Για διάφορους αντικειμενικούς και μη λόγους διακόπηκε, αλλά επέστρεψε και παλι!

Related Articles

Back to top button