LIFESTYLEΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΑΞΙΔΙΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

20 Απριλίου ανοίγει η σεζόν στη Μυτιλήνη με 19 πτήσεις τσάρτερ εβδομαδιαίως

Για την έναρξη της τουριστικής περιόδου ετοιμάζονται στη γειτονική Μυτιλήνη,όπου στις 20 Απριλίου θα υποδεχτούν τις δυο πρώτες πτήσεις τσάρτερ απο Αγγλία και Ολλανδία. Μάλιστα φέτος αναμένονται οι πτήσεις απευθείας απο την Ευρώπη προς στη Μυτιλήνη να είναι 19 εβδομαδιαίως, με αφίξεις πάνω απο 55.000 επισκεπτών.

Την ίδια ώρα στη Χίο, μετά βίας, αναμένεται μια πτήση τσάρτερ απο τον Ιούνιο εβδομαδιαίως από την Πράγα, με τα στοιχεία να δείχνουν οτι εσωτερικός τουρισμός και Τούρκοι επισκέπτες θα σώσουν τη σεζόν.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του site “stonisi.gr”, απ ‘οπου και τα στοιχεία:

Ευχάριστα μηνύματα έρχονται για τη Λέσβο από το μέτωπο της φετινής τουριστικής περιόδου η οποία αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου με τις δύο πρώτες απευθείας πτήσεις να έρχονται στο νησί, από Αγγλία και Ολλανδία ενώ την ίδια περίοδο ξεκινά και το πρώτο Μπαϊράμι των Μουσουλμάνων που αναμένεται να φέρει στο νησί αυξημένο αριθμό Τούρκων τουριστών.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ναι μεν υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό της Λέσβου, ωστόσο για να εδραιωθεί το νησί ως προορισμός και τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα τα επόμενα χρόνια, χρειάζεται αρκετή προσπάθεια από όλες τις πλευρές και όχι μόνο τους επαγγελματίες του τουρισμού.

18 σίγουρες και 1 μάλλον 

Ειδικότερα αναφερόμενος ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος στις απευθείας πτήσεις από την Ευρώπη τη φετινή περίοδο, σημείωσε ότι αν όλα εξελιχθούν καλά, τότε αναμένονται περίπου 18 – 19 πτήσεις την εβδομάδα και υπολογίζεται ότι οι αφίξεις θα αγγίξουν τις 55.000 από 47.000 που έκλεισε το 2022.

Συγκεκριμένα αναμένονται: 3 πτήσεις από Αγγλία και 1 επιπλέον η οποία ωστόσο δεν είναι ακόμη σίγουρη. πτήσεις από Βέλγιοπτήσεις από Δανίααπό Σουηδίααπό Νορβηγία, 2 από Πολωνία και 6 πτήσεις από Ολλανδία. Ειδικά για την περίπτωση της Ολλανδίας, σημειώνει ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι από τον Ιούνιο τα αεροπλάνα θα έρχονται αποκλειστικά για τη Λέσβο και δεν θα μοιραζόμαστε τις πτήσεις με τη Σάμο όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Ευχάριστα μηνύματα και από Τουρκία 

Την ίδια ώρα ευχάριστα φαίνεται να είναι τα νέα και από την Τουρκία αφού όπως φαίνεται θα έχουμε για τη Λέσβο τουλάχιστον 3 δρομολόγια από Σμύρνη και πολύ τακτική σύνδεση με το Αϊβαλι.

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες κυρίως πολιτικής φύσης, για τους Τούρκους τουρίστες να βγάλουν βίζα κ.λπ. ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα πρόσθεσε γίνεται προσπάθεια να εφαρμοσθεί και πάλι το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας στην πύλη εισόδου, το οποίο είχε εφαρμοσθεί με επιτυχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πριν από τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων, θα πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να φτιαχτεί ο περιβάλλον  χώρος του Τελωνείου, ο οποίος έχει γεμίσει οχήματα και γενικά η εικόνα του δεν είναι αισθητικά αυτή που πρέπει για έναν τουριστικό προορισμό που περιμένει έναρξη περιόδου σε λίγες ημέρες.

Εντωμεταξύ, φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ευχάριστα είναι τα μηνύματα και από το μέτωπο της εγχώριας τουριστικής αγοράς και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, όπου σημείωσε ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από κόσμο ο οποίος παίρνει τηλέφωνο σε πρακτορεία και ξενοδοχεία για να κλείσει τις διακοπές του για το καλοκαίρι.

Πλοία: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Σίγρι και έκτακτα για Πειραιά 

«Το θετικό είναι ότι φέτος θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης και 3 ακόμη για Καβάλα, δυστυχώς όμως το πλοίο που επιλέχθηκε για τη γραμμή της Θεσσαλονίκης από την εταιρεία είναι το «Διαγόρας» με μικρή χωρητικότητα στο γκαράζ του και αργές ταχύτητες.

Κάνουμε προσπάθειες μήπως στη συγκεκριμένη γραμμή δρομολογηθεί από την εταιρεία ένα πιο γρήγορο και πιο μεγάλο πλοίο, όμως δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε. Στην ίδια γραμμή πάντως θα δρομολογηθεί για τους καλοκαιρινούς μήνες και το καταμαράν της εταιρείας Sea Jet που είχε έρθει και πέρυσι στη Λέσβο».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, να γίνουν οι ανακοινώσεις της εταιρείας για τα δρομολόγια του Πειραιά, μαζί με όλες τις έκτακτες προσεγγίσεις και τα δρομολόγια του Σιγρίου τα οποία όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η εικόνα της προκυμαίας αποθαρρύνει!

Αναφερόμενος στα αρνητικά στοιχεία της Λέσβου αυτή την περίοδο, ο κ. Χατζηκυριάκος υπογράμμισε  ότι δυστυχώς του χειμερινούς μήνες και συνεχίζεται και σήμερα αυτό, βιώσαμε μια αρκετά δύσκολη κατάσταση στο κέντρο της Μυτιλήνης και στην προκυμαία της πόλης με τα έργα που ξεκίνησαν εκεί, τις λαμαρίνες που τοποθετήθηκαν αλλά και τα πολλά κλειστά μαγαζιά στην πιάτσα με τις καφετέριες.

«Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική δυστυχώς. Ελπίζουμε τουλάχιστον το κομμάτι της προκυμαίας που είναι υπό κατασκευή σήμερα, να έχει ολοκληρωθεί ως τον Απρίλιο που ξεκινά επισήμως η τουριστική περίοδος διότι θεωρώ ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός η βιτρίνα της πόλης στην είσοδο ακριβώς του λιμανιού και της προκυμαίας να είναι σε αυτή την κατάσταση».

Related Articles

Back to top button