ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑΤΟΠΙΚΑ

“Ώρα της Γης” με νυχτερινή ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Εδώ και 16 χρόνια, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου γιορτάζεται παγκοσμίως η Ώρα της Γης και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα στον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος, στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα, σύλλογοι και ομάδες σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συμμετέχει με βραδινή ποδηλατοπορεία, που θα ξεκινήσει στις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαρτίου από την πλατεία Σαπφούς.

Όπως σημειώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου “η Ώρα της Γης, το Σάββατο στις 25 Μαρτίου, είναι μια ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες. Θέλουμε ασφαλή μέσα μαζικής μετακίνησης. Μόνο ενωμένοι και με μια ισορροπημένη σχέση με τη φύση θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον κόσμο που οραματιζόμαστε. Είναι μια συμβολική δράση που προάγει την ενότητα, την οικονομία φυσικών πόρων και την οικολογική μετακίνηση, που τόσο πολύ αυτή τη στιγμή έχουμε όλοι ανάγκη”.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο.Συ.Λε.) καλεί τους φίλους του ποδηλάτου, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη, με την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ποδηλατοπορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης, την ώρα που τα φώτα της πόλης θα είναι κλειστά.
Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 190 χώρες το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 και να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.

Οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, ενώ είναι υποχρεωτικό το διάφανο φως εμπρός και το κόκκινο πίσω για τη συμμετοχή στην ποδηλατοπορεία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Related Articles

Back to top button