ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΥΓΕΙΑ

Υποβάθμιση για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης: «Από 40 μόνιμους γιατρούς στους πέντε»

«Σας παρακαλούμε κ. Πλεύρη μην περιορίζετε τη λειτουργία του» δήλωσε μια Μυτιληνιά- Παρέμβαση και της βουλεύτριας του ΚΚΕ στη διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου και Συνταξιούχων

«Πέρα από την απόφαση, δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο» απάντησε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, Ελεονώρα Μανιάτη στους παρευρισκόμενους και τη βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των Ενώσεων Συνταξιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον περιορισμό λειτουργίας του ΚΥ Μυτιλήνης.

https://www.facebook.com/watch/?v=2845895078876652

Στις 9 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου εναντίον της απόφασης αναστολής της 24ωρης λειτουργίας του. Δηλώσεις και παρέμβαση έκανε και η Μαρία Κομνηνάκα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κατανόησε το έλλειμμα της περίθαλψης κατά την πανδημία, αλλά προχωρά και σε περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Σημαντικές δηλώσεις έκαναν και οι γιατροί, η κ. Βουνατσή, πνευμονολόγος που εξήγησε ότι ήδη το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «στέλνει» ασθενείς στο Κέντρο Υγείας, αλλά και ο κ. Δημήτρης Μεσσάρης, Γενικής Ιατρικής που ανέφερε ότι υπάρχει έλλειμμα γιατρών ήδη στο Κέντρο Υγείας, αλλά και ότι τα Σαββατοκύριακα που λειτουργεί, εξυπηρετεί συνεχώς κόσμο.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstonisi.gr%2Fvideos%2F856976421987525%2F&show_text=false&width=560&t=0

Στο μεταξύ ο Βαγγέλης Χριστοδούλου από τους συνταξιούχους, τόνισε στην κ. Μανιάτη ότι πριν καταργηθεί το ΙΚΑ υπήρχαν πάνω από 40 γιατροί, ενώ τώρα οι μόνιμοι όπως είπε η κ. Μανιάτη είναι μόλις… πέντε. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις εφημερίες και ποιος μετακινείται πού μετά την απόφαση της 2ης υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς να αναστείλει την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης.

Η Μυτιληνιά Μαρία Τινέλλη ζήτησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες, απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη κάνοντας έκκληση να μη φύγουν κι άλλοι γιατροί:

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button