ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗΥΓΕΙΑ

Τρεις νεκροί από κορονοϊό στη Μυτιλήνη

Τρεις νεκρούς από κορονοϊό ηλικίας άνω των 90 ετών μέτρησε την περασμένη εβδομάδα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βοστανείου η Λέσβος μετρά 235 θανόντες από κορονοϊό από την εμφάνιση της νόσου στο νησί.

Εξάλλου, το μεσημέρι της Πέμπτης η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα προστασίας, υπενθυμίζοντας ότι είναι αναγκαίες οι μάσκες στους χώρους του νοσοκομείου Μυτιλήνης:

  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.
  • Οι ασθενείς που εισάγονται με τακτικό εισιτήριο προσέρχονται με έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test), αντίPCR, το οποίο διενεργήθηκε έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη εισαγωγή τους.
  • Οι ασθενείς που εισάγονται εκτάκτως υπόκεινται άμεσα σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test), αντίPCR.
  • Το επισκεπτήριο επιτρέπεται σύμφωνα με τον κανονισμό (10:00 π.μ. – 12:00 π.μ. και 18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.). Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

-Οι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών, ανεξαρτήτως της κατάστασης εμβολιασμού ή νόσησης, υπόκεινται σε rapidtest εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους στο νοσοκομείο. Ο εργαστηριακός έλεγχος επαναλαμβάνεται κάθε 3 ημέρες

  • Επιτρέπεται 1 συνοδός ανά ασθενή. Ειδικώς για ασθενείς που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν επιτρέπεται 1 συνοδός ανά ασθενή που δύναται να εναλλάσσεται. Εξαιρετικά για τους παιδιατρικούς ασθενείς επιτρέπονται έως 2 συνοδοί.

Related Articles

Back to top button