ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Τρία χρυσά και τρία χάλκινα βραβεία για τα γευστικά, ποιοτικά προϊόντα «Σελάχας»

Μεγάλες διακρίσεις έλαβαν τα γευστικά και ποιοτικά προϊόντα «Σελάχας» στην Έκθεση Μeat Grill and Days που έγινε στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στην 7η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας, ανάμεσα σε δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα Σελάχα ξεχώρισαν με τρία χρυσά μετάλλια γεύσης και ποιότητας και τρία χάλκινα.

Τα ευχάριστα νέα της επιχείρησης συμβαδίζουν με τη μεγάλη ανακαίνιση που ετοιμάζει το επόμενο διάστημα.

«Ευχαριστούμε πολύ την κριτική επιτροπή, την διοργάνωση και την Έκθεση για την μεγάλη τιμή που μας κάνουν. Για μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα στη Λέσβο η οποία έχει κάνει τόσα ανοίγματα, απασχολεί τόσο κόσμο και παλεύει καθημερινά επιμένοντας τοπικά και ποιοτικά, αυτή η διάκριση είναι μια επιβεβαίωση των κόπων μας. 
Ευχαριστούμε όλους εσάς που 5 γενιές τώρα μας στηρίζετε και έχετε ταυτίσει το όνομα ΣΕΛΑΧΑΣ με το νόστιμο και ποιοτικό κρέας!» αναφέρει η επιχείρηση.

Τα προϊόντα Σελάχα με χρυσό μετάλλιο είναι : 

– Λουκάνικα Καπνιστά με Ούζο και Γλυκάνισο.

– Λουκάνικα Νωπά Χωριάτικα.
– Κεμπάπ.
Με χάλκινο μετάλλιο διακρίθηκαν τα εξής :
– Λουκάνικα με Λαδοτύρι Μυτιλήνης.
-Λουκάνικα Χοιρινά με Πράσο.
-Λουκάνικα Καπνιστά με Βόειο Κρέας.

Πέντε γενιές Σελάχα

Το όνομα «Σελάχας» είναι συνυφασμένο με το κρέας εδώ και πέντε γενιές!

Η παράδοση ξεκινάει από τον παππού Στέλιο που ήρθε από το Κλισέ Κιόι (Το Χωριό με την Εκκλησία) της Μικράς Ασίας. Φορώντας ως κρεοπώλης το παραδοσιακό «σελάχι» (ζώνη) του σιναφιού έδωσε στην οικογένεια το επίθετο το οποίο ξεκίνησε ως παρατσούκλι : «Σελάχας».

Έκτοτε έχουν γίνει τεράστια βήματα… Το 2003 το παραδοσιακό κρεοπωλείο στην Πλατεία Καλλονής ανακαινίστηκε και πλέον λειτουργεί ως ένα σύγχρονο κρεοπωλείο και ως ένα ανταγωνιστικότατο super market που συγκεντρώνει πλήθος πελατών σε μια παραδοσιακή σχέση εμπιστοσύνης. Το 2007 η εταιρεία έκανε ένα καινούριο και πρωτοπόρο για τα τοπικά δεδομένα βήμα ιδρύοντας το πρώτο ιδιωτικό βιομηχανικό σφαγείο της Λέσβου λίγο έξω από την Καλλονή. Πρόκειται για μια επιχείρηση που εισήγαγε στο νησί την πιο σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο των σφαγείων. To σφαγείο -μοναδική εξαίρεση σε όλο το νησί- λειτουργεί με διαπιστευμένες με ISO και HACCP διαδικασίες απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς δίπλα από αυτό στήθηκε μονάδα αδρανοποίησης, όπου οδηγούνται τα υπολείμματα της σφαγής για να μην απορρίπτονται στις χωματερές του νησιού ακατέργαστα.

Η τοπική παραγωγή εξάγεται

Η εταιρία πλέον δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα της λιανικής και της χονδρικής όσο και με εξαγωγές στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος) και της Μ. Ανατολής (Τυνησία, Αλγερία). Απορροφά το σημαντικότερο μέρος της τοπικής παραγωγής σε ζωικό κεφάλαιο (αμνοερίφια) στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και ωθώντας το λεσβιακό κρέας σε νέες «διαδρομές»!

Τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει αναπτύξει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τόσο παραδοσιακών (χοιρινός γύρος, κεμπάπ, μπιφτέκια, σεφταλιές) όσο και προϊόντα καινοτόμα όπως το λουκάνικο με λαδοτύρι Μυτιλήνης αλλά και το πρόσφατο «καμάρι μας», το λουκάνικο με ούζο Μυτιλήνης και ντόπιο γλυκάνισο. Γεύσεις καπνισμένες σε δικό μας φούρνο με ξύλο οξιάς: ταυτόχρονα μια μελέτη στις γευστικές μας ρίζες αλλά και ένα παράθυρο στο μέλλον της παραγωγής κρεατοσκευασμάτων…

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στο www.selaxas.gr

Κεντρικό Κατάστημα Καλλονής: Τηλ. 22530 22814. – Fax 22530 29222

Bιομηχανικά Σφαγεία: 2253029222

Τυποποίηση: 2253029069

email: selaxasf@otenet.gr

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button