ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Το Τελωνείο Μυτιλήνης έχει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό»

Το Τελωνείο Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε με την Προϊσταμένη του Τελωνείου, κ. Ζαχαριάδου και τον Τμηματάρχη, κ. Τσουκαρέλλη, ενώ συνομίλησε και με εργαζόμενους της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Γ. Μπουρνούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το Τελωνείο Μυτιλήνης έχει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς το Οργανόγραμμά του προβλέπει 31 υπαλλήλους και αυτή τη στιγμή εργάζονται 20 υπάλληλοι, οι οποίοι, πέρα από τον αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω τουριστικής κίνησης από την Τουρκία, πρέπει ταυτόχρονα να καλύπτουν τις ανάγκες της Πύλης Σένγκεν της Πέτρας, του αερολιμένα Μυτιλήνης, τις εγκαταστάσεις εκτελωνισμού καυσίμων στα Πάμφιλα κ.α. Το προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ΑΑΔΕ πρέπει άμεσα να προκηρύξει θέσεις, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, χωρίς να πέφτει όλο το βάρος στις πλάτες των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων.

Το Τελωνείο, συγχρόνως, πάσχει και κτηριακά. Αφενός, το κτήριο χρειάζεται άμεσες υποστηρικτικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση τα στατικότητας και την αντιμετώπιση των σοβαρών υπαρκτών διαβρώσεων. Αφετέρου, υπάρχει διαπιστωμένη στενότητα χώρου, την ίδια στιγμή που στον εξωτερικό χώρο του λιμανιού παρουσιάζεται υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών και εργασιών, αφού εκεί συναντά κανείς κατασχεμένα ΙΧ , τον σταθμό και τα μηχανήματα των λιμενεργατών, καθώς και λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα το πρώτο θέαμα που αντικρίζουν οι επισκέπτες του νησιού μόλις αποβιβαστούν, να είναι θλιβερό.

Related Articles

Back to top button