ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΑΞΙΔΙΑ

Το «Διαγόρας» στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου

Το υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε την δρομολόγηση πλοίου με μικρότερη μεταφορική ικανότητα και χαμηλότερη ταχύτητα για όλο το καλοκαίρι

Με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου αποσύρεται από τις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου το «Blue Star Myconos» και στην θέση του να μπαίνει το «Διαγόρας». Δηλαδή την περίοδο που αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης από την Βόρειο Ελλάδα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δρομολογείται στις γραμμές ένα πλοίο χαμηλότερης ταχύτητας και με μικρότερη μεταφορική ικανότητα. Η αντικατάσταση γίνεται με έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας που δόθηκε μόλις σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα το «Διαγόρας»  θα αντικαταστήσει το «Blue Star Myconos» στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου από αύριο 7 Ιουνίου ως και τις 5 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα το «Διαγόρας» θα εκτελεί τα δρομολόγια:

– Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Άγιος Κήρυκος και επιστροφή.

– Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου  και επιστροφή.

– Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου και επιστροφή.

Το «Διαγόρας» είναι μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 21,1 κόμβων και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 1.462 επιβάτες. Έχει μήκος 141,5 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα, κι είναι κατασκευασμένο το 1990.

Το «Blue Star Myconos» μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 26,5 κόμβων έχει μήκος 141 μέτρα και πλάτος 21. Η μεταφορική του ικανότητα ανέρχεται στα 1.915 επιβάτες. Είναι κατασκευασμένο το 2005.

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button