ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το Ένδοξο 1912 ! Μετά τη Λημνο 8/10 και τη Μυτιληνη 7/11, η Χίος 11/11/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χίος ,11 Νοεμβρίου 2022

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις  που έλαβαν χώρα για την 110η Επέτειο της απελευθέρωσης της Νήσου Χίου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Μυροβόλος Χίος εορτάζει σήμερα την απελευθέρωσή της στις 11 Νοεμβρίου 1912 από τον Ελληνικό Στόλο μετά από  346 χρόνια Οθωμανικής σκλαβιάς. Ο αείμνηστος Ναύαρχος Κουντουριώτης  κατέπλευσε στη Χίο και οι Ελληνικές δυνάμεις  που αποβιβάστηκαν στο Κοντάρι , έδωσαν μάχες για να περάσει η νήσος ξανά στην Ελληνική κυριαρχία.  Η  επανένωσή της με την Ελλάδα γέμισε χαρά και ανακούφιση τις ψυχές των θυμάτων των μεγάλων σφαγών, η Ελληνική ψυχή πέταξε ελεύθερη πάνω από τη νήσο , προσφέροντας σπονδή στη μνήμη τους.  Είμαστε εδώ σήμερα όλοι τιμώντας την Ιστορία μας και την ελευθερία μας. Ενθυμούμενοι και εμπνεόμενοι  από τους αγώνες του παρελθόντος. Αντικρύζοντας  με βλέμμα καθαρό το καθήκον μας, να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της κληρονομίας  των προγόνων μας. Ζήτω η  ελεύθερη Ελληνική Χίος. Ζήτω το Βόρειο Αιγαίο με τους αγώνες του. Ζήτω η Ελλάδα.»

Από το Γραφείο Τύπου

LimnosNea.gr : Κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟΝ της Χιου.  Λέω καμιά φορά για τον εξαιρετικό  χώρο του  Ηρώου  της Λημνου,  μακριά απο κατοικίες και μαγαζιά (φωτογραφία)  ανάμεσά σε κτίρια εμβληματικά:  Γυμνάσιο, Μητροπολιτικό  Μέγαρο, Μουσειο !     Η.Κ.

πηγή

Related Articles

Back to top button