ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τούρκοι τουρίστες επέλεξαν να ζήσουν το ελληνικό Πάσχα στη Μυτιλήνη

Οι Τούρκοι τουρίστες φθάνουν στη Μυτιλήνη με καραβάκια και δίνουν «ένεση» στην δοκιμαζόμενη οικονομία του νησιού. Η Λέσβος ετοιμάζεται να υποδεχτεί συνολικά 500 άτομα…

Πάνε κι έρχονται τα καραβάκια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αιβαλί κουβαλώντας Τούρκους επισκέπτες στη Λέσβο. Ήδη 200 Τούρκοι τουρίστες βρίσκονται στο νησί επιλέγοντας να ζήσουν το άγνωστο για αυτούς Πάσχα και τα έθιμα που το συνοδεύουν στην Ελλάδα. Στο σύνολό τους ενημερωμένοι μέσω διαδικτύου, αφού η διαφήμιση της Λέσβου στις τεράστιες αγορές της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης και των περιχώρων τους παραμένει για άγνωστους λόγους μηδενική.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Aπριλίου και το Μεγάλο Σαββάτο ο αριθμός των Τούρκων που αναμένεται να καταφθάσουν στο νησί αναμένεται να φτάσει και ίσως να ξεπεράσει τους 500.

Ας σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ερχόταν στη Λέσβο για δυο ή για τρεις μέρες Τούρκοι επισκέπτες, δίνοντας μια ισχυρή οικονομική τουριστική «ένεση» στη χειμαζόμενη τοπική οικονομία.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου που οι μουσουλμάνοι έχουν το ραμαζάνι τους για το τέλος του ραμαζανιού, στη Λέσβο αναμένεται να έρθουν για ολιγοήμερες διακοπές περισσότεροι από 2.000 Τούρκοι επισκέπτες.

Αριθμός που θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: stonisi.gr

Related Articles

Back to top button