ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τον Σεπτέμβριο του 2023 το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς

Η Δικαιοσύνη αργεί ελλείψει προέδρου Εφετών, παρά την έγκαιρη παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στον Άρειο Πάγο

Αναβολή για δεύτερη φορά ζήτησε και έλαβε το πρωί της Δευτέρας ο δολοφόνος της 24χρονης Ερατώς από το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη.

Το δικαστήριο, παρά την αντίθετη γνώμη της Εισαγγελέα και της οικογένειας της Ερατώς που αναλαμβάνει το οικονομικό βάρος της μεταφοράς της στη Μυτιλήνη από την Αθήνα, αρνήθηκε να δικάσει και μεθαύριο Τετάρτη την υπόθεση μετά την αναβολή που ζήτησε η πλευρά του δολοφόνου λόγω κωλύματος του δικηγόρου του, και θα δικαστεί, άνευ απροόπτου στις… 18 Σεπτεμβρίου 2023. Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατώς, Δημήτρης Κουζινόγλου έκανε λόγο για καταχρηστικότητα από πλευράς ενόχου λόγω της δεύτερης αναβολής που ζήτησε

Στο στόχαστρο των διαδηλωτριών και διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης από το πρωί, αλλά και της μητέρας της Ερατώς, Ελένης Κρεμαστιώτη βρέθηκε ο γυναικοκτόνος κατά τη μεταγωγή του προς και από τα δικαστήρια με το περιπολικό στις φυλακές της Χίου όπου εκτίει, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό, ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία. Με συνθήματα και κραυγές έβαλαν εναντίον του, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη είχε παραταχθεί στον αύλιο χώρο του Δικαστηρίου και εκτός. Συγχυσμένος και καταβεβλημένος ήταν και ο πατέρας της Ερατώς που προσπαθούσε να κρατηθεί από τους παριστάμενους, ενώ η μητέρα της μετά την έξοδο του ενόχου λιποθύμησε, αφού νωρίτερα είχε ανεβεί στα κάγκελα του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος των Εφετών, παρότι παρακινήθηκε από την Εισαγγελέα να εκδικαστεί η υπόθεση την Τετάρτη για να μην ταλαιπωρείται η οικογένεια, τόνισε ότι η θέση της κανονικά είναι στον Πειραιά και ότι έχει χηρέψει η θέση του προέδρου Εφετών στο Βόρειο Αιγαίου, οπότε ουσιαστικά… εξυπηρετεί την κενή θέση. Καθώς τον Μάρτιο του 2023 έχουν ήδη τοποθετηθεί πολλές υποθέσεις στο Μικτό Ορκωτό Βορείου Αιγαίου και λόγω παρέλευσης ωραρίου η υπόθεση θα αναβάλλονταν εκ νέου με νέα ταλαιπωρία της οικογένειας, αποφασίστηκε να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

Εξάλλου η πρόεδρος επέμεινε ότι ο δολοφόνος εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Χίου. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η ταλαιπωρία αυτή λόγω της έλλειψης της θέσης προέδρου, έχει επισημανθεί εγκαίρως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης (ΔΣΜ). Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν», ο ΔΣΜ έχει αποστείλει αίτημα στον Άρειο Πάγο για την έλλειψη της θέσης χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω συμφόρηση των δικαστηρίων στη Μυτιλήνη.

ΠΗΓΗ:stonisi.gr

Related Articles

Back to top button