ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελικό αποτέλεσμα στο Νομό Λέσβου: Ν.Δ. 40,51% – ΣΥΡΙΖΑ 15,91% – ΠΑΣΟΚ 14,53% – ΟΛΟΙ οι πίνακες με τα αποτελέσματα

Πρωτιά σε σταυρούς για τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Σαρωτική νίκη πέτυχε η Νέα Δημοκρατία και στο Νομό Λέσβου ! Με ποσοστό 40,51% είναι ο μεγάλος νικητής! Μεγάλος νικητής και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που όχι μόνο αύξησε τα ποσοστά του αλλά πέτυχε να παλέψει και για τη 2η θέση και…. τελικά να έρθει τρίτο κερδίζοντας την έδρα από το ΚΚΕ.

Αν και το ΚΚΕ έχασε την έδρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι στους ηττημένους καθώς είχε αύξηση σε αριθμό ψήφων. Το ΚΚΕ “έπεσε θύμα” της μεγάλης αύξησης του ΠΑΣΟΚ!

Βαριά η ήττα για το ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο χάνει περίπου τους μισούς ψηφοφόρους του 2019 (σε απόλυτους αριθμούς)

Με βάση τα αποτελέσματα 2019 και 2023 αυτό που μπορεί κάποιος να υποθέσει είναι ότι κυρίως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκαν προς το ΠΑΣΟΚ και κατά δεύτερο λόγο στη Νέα Δημοκρατία.

Μεγάλες οι ευθύνες και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο για τον τρόπο που επέλεξε να επικοινωνήσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο δεν έπεισε αλλά έδιωξε και κόσμο προς τους αντιπάλους!
Βουλευτές

Τεράστια πρωτιά για τον Χαράλαμπο Αθανασίου (Ν.Δ.) με 9.500 περίπου σταυρούς! Πρώτος των πρώτων!

Χαράλαμπος Αθανασίου (Ν.Δ.) και Γιάννης Μπουρνούς (ΣΥΡΙΖΑ) εκλέγονται ξανά με τον Χ. Αθανασίου να ξεχωρίζει όπως είπαμε για τη μεγάλη νίκη του καθώς ήρθε πρώτος στην σταυροδοσία απ΄ όλους τους υποψηφίους. Στο ΚΚΕ πρώτη ξανά η Μαρία Κομνηνάκα χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Σημαντικούς σταυρούς κατέγραψαν οι Άρης Χατζηκομνηνός (ΝΔ) και Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ)

Αυτό όμως που είχε ενδιαφέρον ήταν η μάχη του σταυρού στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής! Με αυξημένη αρχική ενσωμάτωση από την Λήμνο η Μαγδαληνή Τούφου είχε την πρωτιά. Στο φινάλε πέρασε μπροστά ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και… στα τελικά αποτελέσματα αποδείχθηκε ότι όλοι οι υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ ήταν σχεδόν ισοδύναμοι με εξαίρεση βεβαίως τον Παρασκευαΐδη του κέρδισε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1.967 /ΧΟΧΛΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) 1.294 / ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) / 1.276 ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ1.266 / ΤΟΥΦΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ 1.225

Τα κάστρα των κομμάτων

Παραδοσιακά το ΚΚΕ καταγράφει υψηλά ποσοστά σε Αγιάσο και Μανταμάδο. Αυτό έγινε και σ αυτές τις εκλογές με ποσοστά περίπου 26% και 30%αντίστοιχα.

Κλασικό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας είναι η Αγία Παρασκευή με ποσοστό 50% (το χωριό του Χ. Αθανασίου) . Υψηλά ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία στην πόλη της της Μυτιλήνης, σε Μήθυμνα και Πέτρα. Η πρωτιά φέτος ανήκει στη Μήθυμνα με το ποσοστό της Ν.Δ. να είναι 52%

Εξαιρετικές επιδόσεις για το ΠΑΣΟΜ- Κίνημα Αλλαγής στην Δ.Ε. Ευεργέτουλα με 18% και στην Δ.Ε. Καλλονής με 16%, υψηλά ποσοστά σε Λ. Θερμής και Ερεσός – Άντισσα

Για τον ΣΥΡΙΖΑ Μήθυμνα, Πέτρα και Πολιχνίτος τον κράτησαν σε υψηλά ποσοστά πάνω από το ποσοστό που κατέκτησε στο Νομό Λέσβου.

Τελικά αποτελέσματα στο Νομό Λέσβου

Ενσωμάτωση. 100,00 (266 / 266 ΕΤ)

Εγγεγραμμένοι 126.057 Έγκυρα 97,02% Άκυρα 2,23% Συμμετοχή 46,92% Λευκά 0,75%

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

40,51 %. Ψήφοι 23.246. Έδρες 1

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

15,91 % Ψήφοι 9.131. Έδρες 1

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

14,53 %. Ψήφοι 8.339 Έδρες 1

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

12,99 % Ψήφοι 7.454

Related Articles

Back to top button