ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σχολή γονέων στο Κάτω Τρίτος

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείο και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών. Η πρώτη εκδήλωση την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα

Τη λειτουργία Σχολής Γονέων ξεκινάει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κάτω Τρίτους, προκειμένου να υποστηρίξει τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους. Πρόκειται για έναν κύκλο συμβουλευτικών-επιμορφωτικών ομιλιών από επιστήμονες με εξειδικευμένο αντικείμενο που θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει εισήγηση του Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μιχάλη Τσάκαλου. Ο Μ. Τσάκαλος έχει κάνει σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, την Ειδική Παιδαγωγική, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τη Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον σχολικό εκφοβισμό και πρόσφατα εξέδωσε ένα βιβλίο για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό με θέμα: «Σχολική βία και εκφοβισμός. Επιστημονική και εμπειρική προσέγγιση»

Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.

Οι Σχολές Γονέων δεν παρέχουν στους γονείς μόνο πληροφορίες και στοιχειώδεις γνώσεις, αλλά τις αναγκαίες για τους γονείς γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να τις εφαρμόσουν και να τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα της εμπειρίας της συμμετοχής σε ομάδα, η οποία δεν παρέχει μόνο πλούσιες ιδέες και γνώσεις, αλλά μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών οι γονείς ανατροφοδοτούνται δημιουργικά και μαθαίνουν να επικοινωνούν ουσιαστικά, εξελίσσονται και διαφοροποιούνται. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς ενδυναμώνονται και αποκομίζουν ευχαρίστηση και χαρά από την άσκηση του ρόλου τους.

…………………………………………………..

Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία. Ας στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια!

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button