ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκίνηση προκαλεί στην Τουρκία ένα μικρό μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λέσβο

Στα πλαίσια της μεγάλης καμπάνιας αλληλεγγύης των συνδικάτων της Ελλάδας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία, μεγάλη υλική βοήθεια έχει συγκεντρωθεί και στο νησί της Λέσβου από το Εργατικό Κέντρο.

Εργατόκοσμος και απλός λαός φέρνουν ότι μπορούν, ενώ και πολλοί προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθεια και τις υπηρεσίες τους.

Ανάμεσα στα πράγματα που συγκεντρώνονται ξεχώρισε ένα μικρό, χειρόγραφο σημείωμα σε ένα πακέτο με κουβέρτες και γάντια που έγραφε στα Ελληνικά «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών» και στα Τούρκικα «Geçmişolsunkomşular», που σημαίνει «Γίνε καλά γρήγορα, γείτονα»

Η φωτογραφία με τα γάντια και το σημείωμα αναρτήθηκε στο λογαριασμό Διεθνών του ΠΑΜΕ στο TWITTER και αμέσως δέχτηκε εκατοντάδες μηνύματα με «ευχαριστώ γείτονα» από την Τουρκία, ενώ αναπαράχθηκε και από ΜΜΕ της Τουρκίας προκαλώντας ένα νέο μεγάλο κύμα έκφρασης φιλίας και αδελφοσύνης των εργαζομένων της Τουρκίας για την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Συγκίνηση στην Τουρκία έχει προκαλέσει ένα σημείωμα

Η ανταπόκριση του κόσμου, στην πρωτοβουλία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, πέρα από συγκινητική έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όλες αυτές τις ημέρες, δεκάδες κόσμου, με σακούλες και κούτες στα χέρια, στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Μεγάλη συγκίνηση, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Τουρκία, έχει προκαλέσει το μήνυμα ενός συντοπίτη μας που έγραφε: «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών» και «Geçmiş olsun komşular» (περαστικά γείτονες).

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από το ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) με χιλιάδες κόσμου να κάνουν σχόλια αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης.

Η συλλογή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία).

Να υπενθυμίσουμε, ότι τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου, μεταφέρουν δωρεάν δέματα που προορίζονται για το Εργατικό Κέντρο και τους σεισμόπληκτους.  

Τηλέφωνο επικοινωνίας 22510-28861.

5
44
ρ

Related Articles

Back to top button