ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

Στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης! Δεκάδες φάκελοι οικοδομικών αδειών στο πάτωμα….

Στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης προσφύγει το Τμήμα Βορειονατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ και οι Σύλλογοι Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων για το ζήτημα της πλημμελούς αρχειοθέτησης των φακέλων οικοδομικών αδειών με αποτέλεσμα όπως είπε ο πρόεδρος του Τμήματος Στράτος Μανωλακέλλης δεκάδες φάκελοι οικοδομικών αδειών από το 1955 έως σήμερα να βρίσκονται εκτός ραφιών, στο πάτωμα, ανάκατοι και διασκορπισμένοι.

Πρόκειται για ένα ζήτημα πάρα πολύ σημαντικό καθώς η απώλεια φακέλων οικοδομικής άδειας δεν επιτρέπει καμιά δικαιοπραξία για τα ακίνητα (μεταβίβαση, πώληση, γονική παροχή).

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση θα υποχρεωθούν όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, σε ανασύσταση φακέλου κάτι που σημαίνει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, χωρίς δική τους ευθύνη. Επίσης οι ιδιοκτήτες που έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα προγράμματα όπως το “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” δεν θα τα καταφέρουν να καταθέσουν φακέλους για Η.Τ.Κ. όπως απαιτείται.
Παρά τις οχλήσεις στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα Δήμου Μυτιλήνης, με δύο ραντεβού, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε. Επίσης, ένα άλλο θέμα που τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου είναι η υποστελέχωση της Πολεοδομίας Μυτιλήνης.

Related Articles

Back to top button