ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Μυτιλήνη για τουρνουά αλληλεγγύης οι “Legends 2004”

Η ομάδα που κατέκτησε το Euro πριν από 18 χρόνια, σε συνεργασία με το πρόγραμμα “Foundation For Children” της ΟΥΕΦΑ, προωθούν την κοινωνική ένταξη μέσω του ποδοσφαίρου στο νησί της Λέσβου.

Οι Legends 2004, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Champions For Life, και σε συνεργασία με το ΟΥΕΦΑ Foundation For Children, δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και ταξιδεύουν στη Λέσβο για να αναδείξουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και να προωθήσουν τις αξίες του αθλήματος εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με την ευγενική παραχώρηση από τη Δημοτική Αρχή, θα υποδεχθεί τοπικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Κ12 και νεαρούς πρόσφυγες για να παίξουν ποδόσφαιρο μαζί σε μια υπέροχη μέρα μακριά από διακρίσεις και περιορισμούς.

Το ποδόσφαιρο και οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 προωθούν το μήνυμα ότι το λαοφιλές σπορ και ο αθλητισμός γενικότερα, βοηθούν στην ενσωμάτωση των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες πέρα από διακρίσεις και περιορισμούς. Η ΟΥΕΦΑ και οι Legends 2004 συνεχίζουν να πορεύονται στο ίδιο μονοπάτι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, όπως ο κοινωνικός, ο φυλετικός, ο θρησκευτικός, ο ρατσισμός στην υγεία, ο διαχωρισμός βάσει αρτιμέλειας και οποιαδήποτε άλλη μορφή διακρίσεων, που μειώνει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Στην διοργάνωση θα δημιουργηθούν μικτές ομάδες ανάμεσα στα παιδιά των τοπικών Ακαδημιών και τους νεαρούς πρόσφυγες για να διαγωνιστούν σε ένα τουρνουά με μέντορες και καθοδηγητές μέλη της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004.

Τα μέλη των Legends 2004 θα αναλάβουν από μία ομάδα, θα μιλήσουν με τους νεαρούς αθλητές, θα τους μεταφέρουν γνώσεις, εμπειρίες και συμβουλές και στη συνέχεια θα τους καθοδηγήσουν μαζί με τους προπονητές τους σε σειρά αγώνων, οι οποίοι θα καταλήγουν σε μικρό και μεγάλο τελικό μικτών ομάδων.

Μία δράση γεμάτη αγάπη, ανθρωπιά και αλληλεγγύη, στην οποία το ποδόσφαιρο έρχεται να ενώσει και να συνδράμει στην πιο ομαλή ένταξη συνανθρώπων μας που έχουν βιώσει το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Γενικός Γραμματέας της UEFA κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης,
ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Γραμματέας του UEFA Foundation For Children κ. Ουρς Κλούζερ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης μέσω της δυναμικής του «βασιλιά των σπορ».

Related Articles

Back to top button