ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Τουρκία και η πρώτη αποστολή βοήθειας από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου, που θέλουν να βοηθήσουν τους γείτονες μας, Τούρκους και Σύριους και καθημερινά φτάνουν δεκάδες κούτες με ανθρωπιστική βοήθεια από κάθε γωνιά της Λέσβου στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Από την Ερεσό, την Καλλονή, το Κεράμι, την Αρίσβη, την Φίλια, το Σκαλοχώρι, την Άγρα, τα Δάφια, την Πέτρα, τον Πολιχνίτο, τον Μόλυβο και άλλα χωριά.

Είναι αξιοθαύμαστη και συγκινητική η προσπάθεια που γίνεται από τους μαθητές του νησιού, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων των παραπάνω και όχι μόνο χωριών, που με αγάπη ζωγραφίζουν και ρίχνουν τις ζωγραφιές τους μέσα στις κούτες για να τις βρουν οι συμμαθητές τους στην Τουρκία.

Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού Λέσβου, Μαντέος Κάλθι, που συνοδεύει την αποστολή βοήθειας στην Τουρκία, στελέχη του εργατικού κινήματος στην απέναντι πλευρά θα φροντίσουν ώστε η βοήθεια να φτάσει στους σεισμόπληκτους.

Η συλλογή ειδών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρα από 7:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Related Articles

Back to top button