ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Στα κάγκελα» η αντιπολίτευση με την παραχώρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ

Στο σοβαρό ζήτημα της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του σχεδιασμού για το λιμάνι της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή του Θράσου Αβραάμ «Καλημέρα στο Νησί».

Όπως σημειώσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη, «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη και «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης η περίεργη αυτή υπόθεση δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά στα οποία οφείλει, όπως σημειώνουν η Δημοτική Αρχή να δώσει απαντήσεις.

«Θα περίμενα αναφέρει, η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» η ίδια η δημοτική αρχή να καλέσει τις παρατάξεις να πάρουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό που έγινε και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας. Μέσα σε μια νύχτα χωρίς να ξέρουμε τίποτα χάνουμε σαν διαδημοτικό λιμενικό ταμείο τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον της πόλης μας, την ιδιοκτησία και τις δράσεις του λιμανιού. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε δαπανήσει άπειρα χρήματα και ώρες συζήτησης για να φτιάξουμε master plan».

Στην τοποθέτησή της για το θέμα η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη σημειώνει ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζεται και επιχειρείται και στην περίπτωση του λιμανιού της Μυτιλήνης με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα – έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. «Είναι η πολιτική της κερδοφορίας και των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνει η κ. Τσιριγώτη και σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σχεδιασμού του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ. Μιλάμε για ένα ακόμη προσχεδιασμένο έγκλημα πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στα Τέμπη».

Αναφερόμενος στο σοβαρό αυτό ζήτημα ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ το λιμάνι της Μυτιλήνης, σε μια περίοδο μάλιστα που είμαστε εκτός μνημονίων είναι άλλη μια εχθρική στάση απέναντι στο νησί μας και ακυρώνει τη δυνατότητα διαχείρισης του λιμανιού και την εκπόνηση master plan. «Η πόρτα του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρέπει να ανοίξει ποτέ για το λιμάνι της Μυτιλήνης διότι ουσιαστικά ανοίγει πόρτα στους ιδιώτες οι οποίοι χωρίς τον έλεγχο της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας γίνονται ασύδοτοι.

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επισήμανε ο κ. Αστυρακάκης σε επικοινωνία που είχα μου είπε ότι η ανάμειξη του ΤΑΙΠΕΔ αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας και μόνο επί πληρωμή από εμάς σε περίπτωση που το ζητήσουμε».

Related Articles

Back to top button