ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση του πατέρα του μηχανοδηγού από την Τουρκία στη χώρα μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη μεταφορά στη χώρα μας του πατέρα του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις τουρκικές αρχές για τη μεταφορά κρατουμένου από την Τουρκία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα του πατέρα του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος σε νέα επικοινωνία με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Süleyman Soylu, ενημερώθηκε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ελληνικό αίτημα έκδοσης. Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης και την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Ο πατέρας του 28χρονου μηχανοδηγού, Νίκου Ναλμπάντη θα εκδοθεί στην Ελλάδα και θα εκτίσει στη χώρα μας την ποινή του. Ο Σοϊλού τόνισε στον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά του, αφού η Τουρκία έστειλε τα συλληπητήριά της στη χώρα μας για την τραγωδία στα Τέμπη, κάτι που είχε κάνει και η Ελλάδα μετά τον φονικό σεισμό στη γείτονα.

Ο Νίκος Ναλμπάντης ήταν μηχανοδηγός και βρισκόταν ως επιβάτης στην μοιραία αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Την είδηση του θανάτου του 28χρονου έκανε γνωστή η σύντροφος του Νίκου Ναλμπάντη με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media.

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button