ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σάλος προκλήθηκε από την τοποθέτηση του Ταξιάρχου εν αποστρατεία για τις γυναικοκτονίες ενώ ο ίδιος κατήγγειλε πως άλλαξε το νόημα των δηλώσεων τους.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Θανάση Κατερινόπουλου σχετικά με τις γυναικοκτονίες.

Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στο STAR, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις δύο τελευταίες στυγερές δολοφονίες γυναικών στην Κρήτη και τη Ζάκυνθο.

«Ζούμε σε μια εποχή σκληρής πατριαρχίας, όπου ορισμένοι έχουν την αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι κτήμα τους. Πιστεύουν δυστυχώς, ότι ο άντρας κάνει το κουμάντο και η γυναίκα πρέπει να υπακούει», είπε και απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου προχώρησε σε μία τουλάχιστον άστροχη δήλωση:

«Όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».

Η σχετική δήλωση του Κατερινόπουλου ξεσήκωσε χρήστες του Twitter οι προχώρησαν σε αιχμηρά σχόλια.

Η απάντηση του Κατερινόπουλου

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος απάντησε στις αντιδράσεις, αναφερόμενος σε επιλεκτική προβολή αποσπάσματος από το σύνολο της δήλωσής του.

«Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με τη Γυναικοκτονια στην Κρήτη και σχηματιζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενεργεια από κάποιους που είναι σε ”διατεταγμένη Υπηρεσία”. Θα παρακαλούσα αυτούς που ανεβάζουν video με δηλώσεις μου στο Δελτίο Ειδήσεων του star να τα ανεβάζουν ολόκληρα και όχι αποσπασματικά, διοτι αλλάζει το νόημα των δηλώσεων. Εκτός και αν το κάνουν από σκοπιμότητα, εξυπηρετώντας την μικροπρεπεια τους», έγραψε σχετικά στο Twitter.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/chamos-sto-twitter-me-tis-dilosis-katerinopoulou-gia-tis-ginekoktonies—ti-apantise

Related Articles

Back to top button