ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

«Ροζ δύναμη» και σκυταλοδρομία αγάπης, για τον καρκίνο του μαστού

Η Δέσποινα και η Χαρίκλεια που έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού, μιλούν στο «Ν» για το πώς μετέτρεψαν την περιπέτεια της υγείας τους σε προσπάθεια πρόληψης και ενημέρωσης μέσα από ομαδικές δραστηριότητες.

Με αισιοδοξία, χαμόγελο και μια τεράστια αγκαλιά αγάπης, πέντε γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, δημιούργησαν την ομάδα «Ροζ δύναμη» η οποία από τον περασμένο Οκτώβρη έως σήμερα με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις με επίκεντρο της γυναίκες, τον αθλητισμό και την τέχνη, επιχειρεί να ανοίξει τα φτερά της στην κοινωνία και να ενημερώσει τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» δύο από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας η Δέσποινα Γαβριήλ και η Χαρίκλεια Ζαργκλή αναφέρθηκαν στο ξεκίνημα της προσπάθειας αλλά και στις πρόσφατες δράσεις που οργάνωσε η «Ροζ Δύναμη».

«Είμαστε 5 γυναίκες που έχουμε νοσήσει από καρκίνο του μαστού, αναφέρει η Δέσποινα Γαβριήλ και μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούμε θέλουμε να ενημερώσουμε τις άλλες γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου η οποία είναι πολύ σημαντική, καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι να διατηρεί κανείς σε καλά επίπεδα την υγεία του μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή».

«Η αρχή έγινε, λέει η Χαρίκλεια Ζαργκλή, μέσα από κάποιες συναντήσεις που οργανώσαμε και στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε είδαμε ότι θέλουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω για το σκοπό της καταπολέμησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Διαπιστώσαμε επίσης ότι το νησί μας υστερεί στον τομέα  της ενημέρωσης κι έτσι σκεφτήκαμε πως με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις θα μπορούσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και κυρίως τις γυναίκες για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Παρατηρείται δυστυχώς ότι οι γυναίκες πολλές φορές αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό, φοβούμενες ότι θα βρούνε κάτι ανησυχητικό. Θέλουμε να τονίσουμε δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον πως αν βρεθεί κάτι δεν είναι απαραίτητο ότι είναι κακοήθεια και δεύτερον ότι όσο πιο σύντομα διαγνωστεί μία κατάσταση τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπιστεί».

Το μήνυμα της Χαρίκλειας και της Δέσποινας, προς όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει ή περνούν την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού αλλά και όλη την κοινωνία είναι πως ακόμη και μετά τον καρκίνο, τα χειρουργεία, τις χημειοθεραπείες και όλες τις άλλες επίπονες πολλές φορές θεραπείες, τα κορίτσια κρατούν την ομορφιά και τη θηλυκότητά τους. «Συνεχίζουμε να ζούμε, να αγαπάμε τη ζωή και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, σημειώνουν. Είμαστε πλέον πιο σοφές και πιο ώριμες και μπορούμε να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή και με άλλες γυναίκες που βιώνουν αυτή τη στιγμή ανάλογες καταστάσεις».

Η επόμενη δράση που πραγματοποιεί η ομάδα «Ροζ δύναμη» είναι σκυταλοδρομία αγάπης, τη Λαμπροδευτέρα 25 Απριλίου στην Πλατεία της Καλλονής.  Στις διαδρομές μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες επιθυμούν είτε τρέχοντας είτε ακόμη και περπατώντας, όπως τονίζουν τα δύο κορίτσια. Η εκκίνηση θα γίνει στο παρκάκι της Καλλονής στις 10 το πρωί και το κόστος συμμετοχής είναι το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ.

Το καλοκαίρι τα κορίτσια θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις για τον καρκίνο του μαστού στα χωριά της Λέσβου.

Πηγή: lesvosnewsnet.gr

Related Articles

Back to top button