ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία στέλνει άμεσα άλλα 10 Leopard 2 στο Κίεβο

Σχεδόν 12,5 μήνες από τις 24 Φεβρουαρίου οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πολωνία ανακοίνωσε ότι στέλνει άλλα δέκα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με αμείωτη ένταση, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (06.03.2023) ότι «τέσσερα (άρματα μάχης) βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, άλλα δέκα θα πάνε στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα». Η Πολωνία έχει υποσχεθεί να στείλει στην Ουκρανία συνολικά 14 άρματα μάχης Leopard 2.

Ο Μπλάστσακ βρίσκεται καθ’ οδόν για μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Στοκχόλμη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με θέμα συζήτησης την ασφάλεια της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Είναι προγραμματισμένο να έχουμε συνομιλίες με τον Μπόρις Πιστόριους, τον Γερμανό υπουργό Άμυνας. Το βασικό θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε είναι η χαμηλή διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τα άρματα μάχης Leopard», είπε ο Μπλάζτσακ.

Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πρωτίστως από τη γερμανική βιομηχανία όπλων και η Πολωνία είναι επίσης έτοιμη να παραγάγει τέτοια εξαρτήματα, πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε έναν κόμβο στην Πολωνία, ο οποίος θα ασχολείται με την επισκευή των αρμάτων μάχης Leopard που παραδίδονται στην Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Πολωνός υπουργός.

ΠΗΓΗ: newsit

Related Articles

Back to top button