ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωτιές και αριστείες από το ΕΠΑΛ Καλλονής

Άριστες βαθμολογίες και εξαιρετικές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις  εξασφάλισαν 5 χρυσά παιδιά από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής, τα οποία με πολύ κόπο και προσπάθεια, ορισμένα από αυτά δουλεύοντας παράλληλα κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια για τις σχολές των ονείρων τους.

Πρώτον στη λίστα του ΕΠΑΛ Καλλονής συναντάμε τον Αγησίλαο Κατέχο ο οποίος συγκέντρωσε 18.740 μόρια και μέσο όρο βαθμολογίας 18,43. 

Ο Αγησίλαος όπως μας είπε επέλεξε τον τομέα της Μηχανολογίας και την ειδικότητα του Ψυκτικού όπως με τη βαθμολογία που εξασφάλισε βάζει πλώρη για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας.

«Η μετάβαση από την τηλεκπαίδευση στο σχολείο δεν ήταν πολύ εύκολη με δεδομένο ότι για δύο χρόνια οι ρυθμοί ήταν εντελώς διαφορετικοί. Προσωπικά προσπάθησα αρεκτά να μπω σε ένα πρόγραμμα και να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μαζί με όλα τα άλλα προσπάθησα να συνδιάσω και τις προπονήσεις οι οποίες ήταν πολύ απαιτητικές». 

Στον τομέα Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καλλονής συναντάμε την Βερονίκη Κομνα η οποία συγκέντρωσε 18.448 μόρια με μέσο όρο βαθμολογίας το 18,13. 

Η Βερονίκη όπως μας λέει βάζει πλώρη για σχολές Ναυτιλιακών Σπουδών τις οποίες θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ενώ σημειώνει πως για εκείνη η χρονιά πήγε καλά με δεδομένο ότι επέστρεψε στο σχολείο και είχε την ευκαιρία να κάνει όλα τα μαθήματα με φυσική παρουσία. «Νομίζω ότι η τηλεκπαίδευση δεν συγκρίνεται το κανονικό μάθημα στα σχολεία το οποίο είναι πολύ αποδοτικό. Φέτος έγιναν κανονικά όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια και πιστεύω όλο αυτό παρά τις δυσκολίες ήταν θετικό για τα παιδιά. 

Στον τομέα Οικονομίας διέπρεψε και η Ερίσα Τσουπί η οποία συγκέντρωσε 17.600 μόρια και μέσο όρο βαθμολογίας 17,15. 

Η Ερίσα ενδιαφέρεται για σχολές λογιστικής όπως λέει ενώ χαρακτηρίζει τη χρονιά δύσκολη μετά την πανδημία και τα προβλήματα που δημιούργησε στη λειτουργία των σχολείων. 

«Οι συμμαθητές μου κι εγώ από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευση επιστρέψαμε στις αίθουσες όπου όλα ήταν πολύ διαφορετικά. Η χρονιά γενικά ήταν πιεστική, διάβασμα, φροντιστήρια όσο γινόταν και πολύ προσπάθεια, ευτυχώς όλα πήγαν καλά». 

Η μόνη ευχάριστη ανάμνηση από τη δύσκολη χρονιά που πέρασε για τον Λουκά Κρικλάνη από τον τομέα Οικονομίας ήταν η εκδρομή στη Λετονία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία μας λέει ο Λουκάς και συνεχίζει, πήραμε πολλή ενέργεια από αυτό το ταξίδι και οφεληθήκαμε πολύ από όλα όσα μάθαμε στη διάρκειά του».

Ο Λουκάς συγκέντρωσε 17.536 μόρια και μέσο όρο 17,28. Από το Σεπτέμβρη βάζει πλώρη για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού στα Τρίκαλα. 

Εξαιρετικές επιδόσεις εξασφάλισε και ο Παναγιώτης Θεοφάνους από τον Τομέα Μηχανολογίας και την ειδικότητα του ψυκτικού ο οποίος συγκέντρωσε 17420 και μέσο όρο βαθμολογίας 16.85. 

Ο Παναγιώτης ενδιαφέρεται κυρίως για σχολές Ναυπηγών ή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου οι οποίες όπως αναφέρει είναι στο πεδίο των ενδιαφερόντων του. 

«Η χρονιά κύλησε με δυσκολίες γενικά λόγω covid αλλά και λόγω των κενών που είχαμε όλοι μας από τα προηγούμενα χρόνια που κάναμε μαθήματα εξ αποστάσεως. Χρειάστηκε πολύ διάβασμα και φροντιστήρια για να  ανταποκριθώ, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος. 

ΠΗΓΗ: stonisi.gr

Related Articles

Back to top button