ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Μυτιληνιά Μαρία Κάσσου!

Μεγάλη επιτυχία για την 18χρονη δρομέα μεγάλων αποστάσεων που εξασφάλισε την συμμετοχή της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

Σπουδαία διάκριση για τη Μαρία Κάσσου από τη Μυτιλήνη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο “Καυτανζόγλειο” της Θεσσαλονίκης.

Η πρώην πρωταθλήτρια του Αρίωνα και νυν του Πανναξιακού πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα, τερματίζοντας στην 1η θέση με επίδοση 16:22.13, καταρρίπτοντας μάλιστα το ατομικό της ρεκόρ (16:36.86), που είχε σημειώσει στις 15 Μαίου στη Νάξο.Η Κάσσου ξεχώρισε από το ξεκίνημα στο προπορευόμενο γκρουπ, μετά τα πρώτα 1000μ οδήγησε εναλλάξ την κούρσα μαζί με τη Μαρινάκου και στο τέλος με περίσσιες δυνάμεις τερμάτισε πρώτη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ.

Η Κάσσου απέδειξε ότι αποτελεί μια από τις μεγάλες προσδοκίες της Ελλάδας για διακρίσεις στα 5.000μ, αφού εντυπωσιάζει πλέον και σε επίπεδο γυναικών, παρότι είναι μόλις 18 ετών. Η δουλειά εξάλλου που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ σημαντική, κατατάσσοντας την Μυτιληνιά πρωταθλήτρια μεταξύ των πιο ελπιδοφόρων της χώρας στον κλασικό αθλητισμό, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα διεξαχθεί στο Κάλι της Κολομβίας, αρχές Αυγούστου.

Related Articles

Back to top button