ΕΛΛΑΔΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσωπικό στοίχημα η επισκευή της Ψυχιατρικής Κλινικής»

Στις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοφώντας Αυγερινός.

Στις  προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων του  νοσοκομείου της Μυτιλήνης, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι»  ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοφώντας Αυγερινός.

Σχολιάζοντας ο κος Αυγερινός  τη συνεργασία της παράταξης Νέο  Όραμα Υγειονομικών με την Αγωνιστικής Συσπείρωση Υγειονομικών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι δύο παρατάξεις ήταν πιο κοντά ιδεολογικά και συνεργάστηκαν κυρίως με στόχο την εφαρμογή στη διάρκεια της διετίας ενός ενιαίου προγράμματος. «Η πρόταση του Στρατή Κλεάνθη, σημείωσε ο νέος πρόεδρος των εργαζομένων, για εκ περιτροπής προεδρία, ακούγεται μεν πιο δίκαιη με βάση το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, όμως η παράταξή μου κι εγώ είχαμε σοβαρές ενστάσεις για το αν μπορεί ο σύλλογος να λειτουργήσει με τον τρόπο αυτό». 

Η πρώτη προτεραιότητα του Συλλόγου που βάζει στο τραπέζι της συζήτησης ο  κος Αυγερινός, είναι όπως είπε η επιστροφή των εργαζομένων στην Υγεία που βρίσκονται σε αναστολή. Όπως τόνισε θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, μέσω της Ομοσπονδίας ή με όποιο άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν στην εργασία τους. 

Το δεύτερο ζήτημα που θα βάλει στο τραπέζι της συζήτησης η νέα διοίκηση του συλλόγου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο οποίος θα μπορεί να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της Λέσβου με βάση τη νησιωτικότητα και το μεταναστευτικό. «Επίσης, σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και των νοσοκομείων και η αποτροπή με κάθε τρόπο της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, όπως είναι η σίτιση, οι διοικητικές υπηρεσίες και τα εργαστήρια που μεθοδεύεται με τους νέους νόμους.

Ο Ξενοφώντας Αυγερινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον ζήτημα της επισκευής του κτιρίου που στεγάζεται η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. Πρόσθεσε μάλιστα  πως το ζήτημα αυτό αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο με δεδομένο ότι εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην ψυχιατρική κλινική.

«Η κατάσταση στο κτίριο είναι τραγική. Δεν είναι χώρος που μπορεί κανείς να προσφέρει υπηρεσίες υγείας και μάλιστα ψυχικής υγείας. Τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και για τους ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ο πάνω όροφος την τουαλέτα και τα νερά να τρέχουν από κάτω. Οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα σύσκεψη, όλων των εμπλεκόμενων φορέων  για το θέμα αυτό, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, ώστε να δούμε σε πιο στάδιο βρισκόμαστε και τι πρέπει να γίνει ώστε επιτέλους να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου».

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου, σημείωσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με το Διοικητή αλλά και με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.

Πηγή: stonisi.gr

Related Articles

Back to top button