ΛΕΣΒΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενταμελής επιτροπή για τον έλεγχο της Αναπτυξιακής Ερεσού ‑ Αντίσσης

Το Δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου την Τρίτη το απόγευμα αποφάσισε τον ορισμό επιτροπής και δικηγόρου για τον έλεγχο της πορείας εκκαθάρισης της εταιρείας μετά από πρόταση του Μιχάλη Ρούσση

Πριν από λίγο (Τρίτη απόγευμα) ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου για το επίμαχο ζήτημα που αφορά στην εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του τέως Δήμου Ερεσού Αντίσσης, η οποία εξάλλου αποτέλεσε και αφορμή για την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Μιχάλη Ρούσση.

Στη συνεδρίαση δεν παρέστη λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εκκαθαριστής της εταιρείας, ενώ μετά από συζήτηση που έγινε σε σχετικά ήρεμους τόνους υιοθετήθηκε η πρόταση του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Ρούσση για ορισμό πενταμελούς επιτροπής η οποία θα αναλάβει το έλεγχο της εκκαθάρισης και των στοιχείων.

Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τους:

 Μιχάλης  Ρούσσης (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος – πρώην αντιδήμαρχος), Κυριάκος Καραμιχαήλ (πρόεδρος κοινότητας Άντισσας), Γιώργος Σαλταμάρας  (δημοτικός σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης), Νίκος Χήρας (επικεφαλής αντιπολίτευσης), Κώστας Πάππος (Αντιδήμαρχος).

Αποφασίστηκε ακόμη, ο ορισμός δικηγόρου από την Οικονομική Επιτροπή της Δυτικής Λέσβου  προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση στο νομικό κομμάτι της εφόσον απαιτηθεί. Στόχος της νέας αυτής επιτροπής είναι να συζητήσει με τον εκκαθαριστή την πορεία της εκκαθάρισης και να ελέγξει τα στοιχεία που υπάρχουν. Σε περίπτωση που δεν σταθεί δυνατή η συνεργασία μαζί του για οποιοδήποτε λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Λίγα λόγια για την Αναπτυξιακή Εταιρεία του τέως Δήμου Ερεσού – Αντίσσης.

Η Εταιρεία αυτή όπως και πολλές άλλες αναπτυξιακές εταιρείες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, τέθηκε σε εκκαθάριση από την τελευταία δημοτική αρχή του Δήμου Ερεσού – Αντίσσης στο τέλος του 2010, πριν από 12 χρόνια δηλαδή. Η εκκαθάριση συνεχίσθηκε και στη διάρκεια της θητείας των δύο δημοτικών αρχών Λέσβου, με δημάρχους το Δημήτρη Βουνάτσο και το Σπύρο Γαληνό.

Στα περιουσιακά στοιχεία και στα έσοδα της εταιρείας αυτής περιλαμβάνονται το ελαιοτριβείο της κοινότητας Βατούσας και ποσοστό των εσόδων από τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στο Δήμο Ερεσού – Αντίσσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της  εκκαθάρισης, αν πλησιάζει η ολοκλήρωσή της καθώς και αν υπάρχουν χρήματα από τις ενεργές δραστηριότητες της.

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button