ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης το πανάκριβο μηχάνημα παραλιών της Μυτιλήνης

Πραγματοποιείται επισκευή σε εξειδικευμένο συνεργείο της πόλης. Τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το χειρισμό του εργαλείου και αν η βλάβη οφείλεται σε αστοχίες κατά τη χρήση του

Τελικά τι συμβαίνει με το πανάκριβο μηχάνημα καθαρισμού ακτών και αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μυτιλήνη; Που βρίσκεται και γιατί δεν είναι έξω  να φτιάχνει τις παραλίες και τους αγροτικούς μας δρόμους;

Τα ερωτήματα του Γιώργου Κατζανού δεν απαντήθηκαν ποτέ από τη Δημοτική Αρχή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι ισχυρισμοί του περί βλάβης του μηχανήματος είναι πέρα για πέρα αληθινοί.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το μηχάνημα που κόστισε στο Δήμο 186.450 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, βρίσκεται σε εξειδικευμένο συνεργείο της Μυτιλήνης παροπλισμένο λόγω σοβαρής βλάβης που υπέστη. Από τις πληροφορίες αυτές προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το αν ο οδηγός που κλήθηκε να το χρησιμοποιήσει είχε την κατάλληλη εμπειρία και εκπαίδευση για ένα τέτοιο εργαλείο. 

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της απίθανης κατάστασης είναι ο Δήμος Μυτιλήνης να μην έχει καταφέρει ακόμη να δουλέψει στις παραλίες του και να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες εν μέσω θερινής περιόδου κι ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική δραστηριότητα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί μία σοβαρή επένδυση για τις υπηρεσίες του Δήμου, αφού εκτός από στρώσιμο παραλιών, πραγματοποιεί παράλληλα και αγροτική οδοποιία με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.

Αντίστοιχο εργαλείο διαθέτει και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, ο οποίος όμως, χρησιμοποιώντας προφανώς τους κατάλληλους χειριστές δεν το έχει αχρηστέψει κι έχει στρώσει με αυτό τις περισσότερες παραλίες της περιοχής.

Η πρώτη φορά που είχε χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο εργαλείο στο νησί ήταν την εποχή  που ήταν δήμαρχος ο αείμνηστος Σπύρος Γαληνός, όταν η τότε δημοτική αρχή μίσθωσε τις υπηρεσίες και το μηχάνημα ιδιωτικής εταιρείας από τη Βόρεια Ελλάδα. Την περίοδο εκείνη έγιναν εργασίες αγροτικής οδοποιίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα όπως αναφέρουν άτομα που είχαν συνεργαστεί τότε με το Δήμο, η απόσβεση του μισθώματος από την εξοικονόμηση χρημάτων, έγινε πολύ γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες από το Δήμο Μυτιλήνης αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες πιθανόν θα ολοκληρωθεί η επισκευή του μηχανήματος και ότι πλέον θα βγει στους δρόμους και στις παραλίες, για να προλάβει έστω το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ενώ έχουν προσληφθεί και δύο νέοι χειριστές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο εργαλείο.

Related Articles

Back to top button