ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΤΙΛΗΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερρίκος.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και το μόρφωμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, υπέβαλε την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι χτες Κυριακή (9/04) ο Χρήστος Τζανερρίκος χαρακτήρισε με δήλωση του την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στο σύνολο των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη – και τα άλλα κόμματα_ ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανώτατου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραίτηση του επικαλείται ο κ. Τζανερρίκος λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης. Κατά τη νομοθεσία, ο κ. Τζανερρίκος έχει προθεσμία ενός μηνός για να αποφασίσει αν θα ανακαλέσει την παραίτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερρίκος συνταξιοδοτείται.

stonisi

Related Articles

Back to top button