ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία… για ένα πλήρες δίκτυο ποδηλατόδρομων στη Μυτιλήνη

Μετά από διακοπή 2 ετών η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία πραγματοποιείται ξανά στην πόλη μας, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με σημείο συνάντησης την πλατεία Σαπφούς και με σκοπό να σταματήσει η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στη Μυτιλήνη.

Η Μεγάλη Βόλτα στους δρόμους της πόλης είναι ξανά εδώ. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση με τα ποδήλατά, με τα πόδια, με τα καροτσάκια στην πλατεία Σαπφούς.

Όπως λέει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, «όταν η εθνική στρατηγική για το ποδήλατο έχει βαλτώσει… Η απάντηση είναι μια… “Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία”».

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών με ποδήλατα που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα μια φορά το χρόνο την ίδια μέρα με ίδια ώρα εκκίνησης. Κάθε χρόνο πλήθος ποδηλάτων γεμίζουν τους δρόμους των πόλεων αυτή τη μέρα. Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία έγινε πρώτη φορά στην Μυτιλήνη το 2009 κι από τότε γίνεται ταυτόχρονα με την Πανελλαδική διοργάνωση ανελλιπώς.

Μετά από τόσα χρόνια αγώνων, μετά από τόσες αρχές που πέρασαν κωφεύοντας το πάγιο αίτημά του Συλλόγου, ήρθε επιτέλους η ώρα να αποκτήσει η Μυτιλήνη πλήρες δίκτυο ποδηλατόδρομων.

«Παρακαλούμε, κάντε τον καθημερινό χρήστη ποδηλάτου να νιώθει ασφαλής, κάντε τον ν’ αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι και να χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του στο κέντρο, το ποδήλατο του. Βοηθήστε την επόμενη γενιά να μάθει από μικρή να κινείται με ασφάλεια με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Εμείς θα βγούμε για μια ακόμη χρονιά στους δρόμους στις 2 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 18:00, να ζητήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο δρόμο» σημειώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.

Τα μηνύματα όπως κάθε χρόνο είναι: Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑμεΑ, όχι κάγκελα σε πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και καλύτερα μέσα μεταφοράς. Μαζί μας μπορούν να λάβουν μέρος στην πορεία πεζοί, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, γονείς με καρότσι, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, σύλλογοι ή άτομα που αισθάνονται ότι ζουν σε μια πόλη όχι φιλική γι αυτούς, ή όποιος άλλος πιστεύει ότι η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στην πόλη μας πρέπει να φτάσει στο τέλος της.

Στις 2 Οκτωβρίου, στις 18:00 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, ελάτε όλοι μαζί μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές. Ας κάνουμε όλοι μαζί πορεία για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωριμάζει.

Και μετά την μεγάλη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία…
Συνεχίζουμε την καθημερινή μας παρουσία στους δρόμους με τα ποδήλατο, για καφέ, μετακίνηση, ψώνια, βόλτα, ψυχαγωγία.
Έτσι θα καταλάβουν ότι υπάρχουμε, δικαιούμαστε, διεκδικούμε.

Related Articles

Back to top button