ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗΤΟΠΙΚΑ

«Ο Βαρουφάκης στοχοποιεί δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΠΗΝ»

Στοχοποίηση του δημοσιογράφου Βασίλη Σπυριδάκη, από το ΜΕΡΑ 25 και τον γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη καταγγέλει η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει το ΜΕΡΑ 25 στον απόηχο ραδιοφωνικής συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησε σε ανακοίνωση με αήθεις χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την επαγγελματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρεται:

«Με έκπληξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ανέγνωσε την ανακοίνωση του ΜΕΡΑ 25 με την οποία επιχειρείται η στοχοποίηση του συναδέλφου Βασίλη Σπυριδάκη στον απόηχο της ραδιοφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο γραμματέας του κόμματος κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Έκπληξη για δύο λόγους:

Πρώτον, ο κ. Βαρουφάκης προσωπικώς και το κόμμα του, δεν μας έχουν συνηθίσει σε επιθέσεις με αήθεις χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την επαγγελματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης για δέκα και πλέον λεπτά συνομιλούσε με τον συνάδελφο σε κλίμα ευπρεπές, αλλά εξεμάνη μετά από ερώτησή σχετικώς με τη συμμετοχή του σε μνημόνια. Είναι προφανές ότι αρκούσε μια απάντηση, αυτή που ήθελε και εν τέλει έδωσε ο κ. Βαρουφάκης. Τα σχόλια όμως που διατύπωσε για τον συνάδελφο, ουδεμία σχέση είχαν με την απάντησή του.

Σημειωτέον ότι απαίτησε από τον δημοσιογράφο να του ζητήσει συγγνώμη, πράγμα που ο συνάδελφος έπραξε, αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό να ανακόψει τον υβριστικό οίστρο του συνομιλητή του.

Πέραν όμως των όσων διημείφθησαν στον «αέρα», ακολούθησε και ανακοίνωση του κόμματος με την οποία επιχειρήθηκε η στοχοποίηση να λάβει χαρακτήρα γενικής απαξίας του συναδέλφου, ώστε να θιγεί η επαγγελματική του υπόληψη και σε όσους δεν είχαν ακούσει τη ραδιοφωνική συνέντευξη.

Νέα ήθη λοιπόν από ανθρώπους που κατά δήλωσή τους είναι υπέρ τη ελεύθερης έκφρασης, αλλά στην πράξη εφαρμόζουν μεθόδους και τακτικές αυτών που αποστρέφονται.

Και μια υπενθύμιση: Δεν υπάρχουν λάθος ερωτήσεις. Υπάρχουν μόνο λάθος απαντήσεις. Οι οποίες όταν συνοδεύονται από ανακοινώσεις εξελίσσονται σε κάκιστες συμπεριφορές».

STONISI

Related Articles

Back to top button