ΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ούτε καριοφίλι να μη φεύγει από τα νησιά εάν πρώτα δεν αντικατασταθεί»

Ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας μιλά στο «Ν» για τις προκλήσεις της Τουρκίας και την πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των εξοπλισμών στα νησιά του Αιγαίου.

Η Ελλάδα σε θέμα εξωτερικής πολιτικής αλλά και άμυνας δεν πρέπει να είναι αφελής. Θυμηθείτε τι ακολούθησε την απομάκρυνση της Μεραρχίας από την Κύπρο» σημείωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί 99 FM» και στην εκπομπή «Η ώρα του Πολίτη» με το Στρατή Μπαλάσκα, ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην Υφυπουργός Άμυνας αλλά και αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Έρχεται η Κυβέρνηση είπε ο κ. Τόσκας και κατακρίνει την αποκάλυψη της ενέργειας της απομάκρυνσης εξοπλισμών από τα νησιά αλλά όχι αυτή καθ’ αυτή την ενέργεια της απομάκρυνσης. Θεωρεί πως είμαστε αφελείς. (…) Θέλουν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Την ίδια ώρα προβαίνουν σε κατακριτέες ενέργειες για να κάνουν τους καλούς σε Αμερικανούς και στη Γερμανία».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση των νέων αρμάτων Μάρντερ στον Έβρο και όχι στα νησιά ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι είναι απαράδεκτος ο χαρακτηρισμός των τεθωρακισμένων που έφυγαν από τα νησιά ως παλιά ή αναξιόπιστα. «Αυτό που πρέπει να συμβαίνει, τόνισε, είναι ακόμα και καριοφίλια να έχουμε στα νησιά να μη φεύγουν αν πρώτα δεν αντικατασταθούν από κάτι καλύτερο».

Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ο κ. Τόσκας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι όλα αυτά είναι λόγια. Είναι όμως λάθος αυτή η άποψη. Είναι και προεκλογικά λόγια του Ερντογάν αλλά δεν είναι και μόνο αυτό. Η Τουρκία έχει στόχευση». Όπως είπε ο πρώην Υπουργός «στόχος των Τούρκων είναι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία όταν και θα έχουν αναθεωρηθεί πολλά πράγματα, ίσως και σύνορα, εάν νοοτροπία αναθεωρητισμού επικρατήσει και έρθει και ποιο κάτω να εκμεταλλευτεί το κλίμα και να διεκδικήσει ότι μπορεί σε βάρος των Ελλήνων.».

«Να μην επιδεικνύουμε δουλικότητα σε κάποιες χώρες και ο λαός ιδιαίτερα τω ν ακριτικών νησιών να μην καθησυχάζει» υποστήριξε.

Related Articles

Back to top button