ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι φοιτητές στη Μυτιλήνη “ξύπνησαν” την πρυτανική αρχή για τα δρομολόγια των λεωφορείων

Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ, την Τρίτη 31/10 έξω από τη Διοίκηση για τα χρόνια προβλήματα των μεταφορών από και προς το πανεπιστήμιο. Αντιπροσωπεία φοιτητών και εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική συναντήθηκαν με τον Πρύτανη και συζήτησαν τα προβλήματα τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα και κατέθεσαν τα αιτήματα τους.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε, ότι από την πρώτη μέρα έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς, τα λεωφορεία γεμίζουν πολλές φορές από τις πρώτες στάσεις με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αργούνε σε μαθήματα ή να καθυστερούν να επιστρέψουν στην πόλη. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στα μαθήματα 18:00-21:00 όπου οι φοιτητές καταλήγουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους το νωρίτερο μια ώρα μετά αφού υπάρχει ένα δρομολόγιο το οποίο πηγαίνει πρώτα στο αεροδρόμιο.

Στο βραδινό δρομολόγιο, όποιος φοιτητής δεν καταφέρει να μπει, αναγκάζεται να πληρώσει ταξί ή να γυρίσει με τα πόδια μέσα στη νύχτα με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι μεγάλος.


Στο τέλος της συνάντησής τους, κατάφεραν να αποσπάσουν την δέσμευση της πρυτανικής αρχής για πύκνωση των δρομολογίων, ασφαλέστερων μετακινήσεων και πραγματοποίηση διπλών δρομολογίων πρωί -βράδυ.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας και είμαστε σε ετοιμότητα,να μπούμε μπροστά για να οργανωθεί η διεκδίκηση για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουμε ως φοιτητές!

Related Articles

Back to top button