ΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Ξηλώνει το πουλόβερ» Κύτελη

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές και ο Στρατής Κύτελης τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του!

Αυτό που έντονα συζητιέται σε «παροικούντες – και μη – την Ιερουσαλήμ» της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Μυτιλήνης, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο Γιώργος Φλώρος με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα της Λέσβου» ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Κάτι που φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη της παράταξης του σημερινού Δημάρχου Στρατή Κύτελη που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δηλώσουν πως δεν θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αρνούμενοι όπως λένε «να είναι υποψήφιοι σε ψηφοδέλτιο χωρίς καμία προοπτική νίκης».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Στρατή Κύτελη που έδωσε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου με δήλωση του στην οποία πέρα των άλλων «ευγενικών» περί «καλοδεχούμενης υποψηφιότητας» αναφέρει ότι τον εξέπληξε η υποψηφιότητα Φλώρου «δεδομένου πως ο ίδιος ουδέποτε ενημέρωσε για τις προθέσεις του την παράταξη με την οποία εξελέγη στο Δήμο και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε προσωπικά σχετικά, πριν από λίγο διάστημα, με αφορμή  διάφορες ανεπίσημες διαρροές από πλευράς του, μου απάντησε ότι ‘προτιμώ να πάω στο σπίτι μου παρά να βρεθώ απέναντι σου».    

Στη συνέχεια ο κ. Κύτελης φανερά ενοχλημένος λέει πως η υποψηφιότητα Φλώρου «τροφοδοτήθηκε από την κάθετη διαφωνία που είχε με εμένα και την παράταξή μας, σχετικά με  τις  αυξήσεις – φωτιά  που  επεδίωξε να περάσει στους λογαριασμούς της Ύδρευσης, ως πρόεδρος στη ΔΕΥΑΛ.  Γι αυτό άλλωστε τού εξηγήθηκε, σε όλους τους τόνους, πως δεν υπήρχε καμιά περίπτωση, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, όπου δοκιμάζεται η τοπική κοινωνία, να συναινέσουμε στις υπέρμετρες αυξήσεις που εισηγήθηκε ο κ. Φλώρος!».

Και ο κ. Κύτελης καταλήγει αναφέροντας «ότι για λόγους ηθικής τάξης, πριν ο κ. Φλώρος ανακοινώσει τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του, επιβαλλόταν πρώτα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ. Ελπίζουμε έστω και τώρα, εκ των υστέρων, να κάνει αυτό που πρέπει,  δίνοντας τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΛ, σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία λόγω του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, να συνεχίσει να διοικείται μακριά από τις όποιες προεκλογικού χαρακτήρα φιλοδοξίες, σκοπιμότητες και πρακτικές».

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button