ΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να μη κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Μόλυβο

Κοινοβουλευτική αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, με επιστολή των Προέδρων των Κοινοτήτων στις δημοτικές ενότητες Μήθυμνας και Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Στην αναφορά ζητείται να ανακληθεί η αναγγελία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Μόλυβο. Γίνεται λόγος για το κλείσιμο μιας σειράς υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που δυσχέρανε σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών σε ένα τόπο που δοκιμάστηκε πολλαπλά την τελευταία δεκαετία.

Στην επιστολή των Προέδρων των Κοινοτήτων εξηγείται η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος για την εξυπηρέτηση εμπόρων και καταστηματαρχών, ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, αλλά και του πλήθους των τουριστών που συρρέει στην περιοχή. Όλοι οι παραπάνω θα πρέπει πλέον να διανύουν απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι πλήττεται η αρχή της νησιωτικότητας, καθώς υποβαθμίζεται αντί να ενισχύεται η παρουσία κρίσιμων κρατικών και άλλων υπηρεσιών στο νησί μας.

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών αναφορά με την επιστολή των Προέδρων των Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Μήθυμνας και Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με την οποία ζητείται η συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Μήθυμνα. Στην επιστολή γίνεται λόγος για το κλείσιμο μιας σειράς υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας, γεγονός που δυσχέρανε σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε την τελευταία δεκαετία. Η λειτουργία του τραπεζικού υποκαταστήματος είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των καταστηματαρχών των κοινοτήτων των δυο δημοτικών ενοτήτων, αλλά και του μεγάλου αριθμού ατόμων τρίτης ηλικίας και ευπαθών ομάδων καθώς και πλήθους τουριστών, που θα πρέπει πλέον να διανύουν απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν από το κοντινότερο τραπεζικό κατάστημα. Γίνεται λόγος επίσης για την εγκατάλειψη της πολιτικής της νησιωτικότητας, καθώς αντί για ενίσχυση της παρουσίας κρίσιμων κρατικών και άλλων υπηρεσιών, νησιωτικές περιοχές υποβαθμίζονται.

Related Articles

Back to top button