ΛΕΣΒΟΣ

Νέα καταγγελία για ρύπανση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου (φωτο)

Πέρασαν μόλις 3 μέρες από προηγούμενη μας καταγγελία προς τα τοπικά μέσα όπου και αναδεικνύαμε την εγκληματική προς το περιβάλλον και την κοινότητα μας κατάσταση στην παράνομη χωματερή στο Πιθάρι.

Εκεί μεταξύ άλλων ζητάγαμε και παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου με καθαρισμό και κλείσιμο της αλλά και προτείναμε να ορίσει υπεύθυνα ένα άλλο μέρος μακριά από ποτάμια και άλλα σημεία που μπορεί να εξαπλωθεί η ρύπανση.

Απ’ ότι φαίνεται όμως ζητάγαμε να μαζέψει τις παρανομίες αυτός που παρανομεί.

Μετά από δημοσιεύσεις φωτογραφιών από κατοίκους της περιοχής αναδείχθηκε το εξής.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έστειλε μηχάνημα στις 3 Μάρτη για να καθαρίσει την παραλία Ερεσού από μαζούτ που έχει βγει μετά από Νοτιά. Όλο αυτό το ρυπογόνο υλικό που συλλέχθηκε πήγε ο ίδιος ο Δήμος και το πέταξε στην κοίτη του ποταμού στην παράνομη χωματερή στο Πιθάρι!

Μιλάμε για ένα ποταμάκι που είναι σε ειδικό κωδικό προστασίας ως μικρός νησιωτικός υγρότοπος. Επίσης όπως είπαμε και στο πρώτο μας κείμενο το σημείο αυτό απέχει μόλις λίγα μέτρα από γεώτρηση πόσιμου νερού της κοινότητας μας, ενώ επίσης η διαδρομή προς το Πιθάρι είναι ιδιαίτερα επισκέψιμη, από ντόπιους, από τουρίστες όπως οι παρατηρητές πουλιών αλλά και από ανθρώπους που επισκέπτονται την Μονή Πιθαρίου.

Πρόκειται για εγκληματική περιβαλλοντικά ενέργεια που βαραίνει τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Ζητάμε ξανά να καθαριστεί άμεσα η κοίτη του ποταμού, να κλείσει η παράνομη χωματερή και να ορίσει ο Δήμος ένα μέρος για αδρανή μπάζα και άλλες μεγάλες συσκευές και αντικείμενα που δεν χωράνε στους πράσινους ή μπλε κάδους βοηθώντας έτσι να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Related Articles

Back to top button