ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Καλωσορίσατε στην Παρατήρηση του Κρεμλίνου

Αν δεν είστε άνω των 45 ετών, πιθανότατα δεν έχετε ζωντανή ανάμνηση της «θέασης» του Κρεμλίνου που συνόδευε τις μεγάλες σοβιετικές γιορτές.

Ο όρος «παρατήρηση του Κρεμλίνου» αναφέρεται στην πρακτική της εξέτασης φωτογραφιών όπως η παραπάνω για την αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης εντός της σοβιετικής κυβέρνησης με τον εντοπισμό των ανδρών που κατείχαν τις πιο σημαντικές θέσεις στο βήμα πάνω από τον τάφο του Λένιν. Σε αυτή τη φωτογραφία από το 1965, μπορούμε να δούμε (από αριστερά προς τα δεξιά) τον Anastas Mikoyan, τον Στρατάρχη της Σοβιετικής Ένωσης Rodion Malinovsky, τον Leonid Brezhnev και τον Alexei Kosygin να μνημονεύουν την 20ή επέτειο από τη νίκη επί των Ναζί. Οι αναλυτές της CIA έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις συναντήσεις για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν ποιος ήταν ο καλύτερος και ποιος επρόκειτο να εγκαταλείψει την πολιτική εξουσία. Ο Μπρέζνιεφ και ο Κοσίγκιν κρατούσαν τα ηνία της εξουσίας. Ήταν οι παλιές καλές εποχές.

« Η CIA προειδοποίησε την Ουκρανία να μην καταστρέψει το Nord Stream μήνες πριν από μια επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου, αφού έλαβε μια πληροφορία από τις ολλανδικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Η ολλανδική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, MIVD, έλαβε πληροφορίες για μια «επικείμενη επίθεση» στο Nord Stream από ανώνυμη πηγή στην Ουκρανία τον Ιούνιο, τρεις μήνες πριν από μια σειρά υποβρύχιων εκρήξεων που επηρέασαν τους σωλήνες τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με κοινή έρευνα της Dutch . και γερμανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έλαβε το MIVD, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Valeri Zaluzhny, ήταν επικεφαλής της επιχείρησης κατά του Nord Stream, στην οποία συμμετείχε μια μικρή ομάδα δυτών που ταξίδευε σε ένα ιστιοφόρο και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου 2022 ».

Το Politico δεν είναι το μόνο που διαδίδει αυτόν τον μύθο. άλλα μεγαλύτερα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των The Washington Post , των New York Times και του Reuters , επιτέθηκαν επίσης στο Zalouzhny. Τα μέσα ενημέρωσης σπεύδουν να διαπιστεύσουν τη CIA και να κατηγορήσουν την επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, σύμφωνα με το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Sy Hersh, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν το σαμποτάζ.

Γιατί λοιπόν ο Ζαλούζνι είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος; Βλέπω αρκετούς λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, ο Zalouzhny θεωρείται υπεύθυνος για την καταστροφική ουκρανική αντεπίθεση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή. Το BBC έκανε εξαιρετική δουλειά αυτή την εβδομάδα, κολλώντας το μαχαίρι στην πληγή του Ζαλούζνι, παρουσιάζοντάς τον ως τον εγκέφαλο της ουκρανικής επίθεσης:

« Η πολυαναμενόμενη προσπάθεια της Ουκρανίας να ανακαταλάβει τα ανατολικά και νότια εδάφη της χώρας, που κατέχονται από τη Ρωσία για 18 μήνες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο στρατηγός Valeri Zalouzhny, 49, Ανώτατος Διοικητής της Ουκρανίας, διαδραματίζει βασικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτής της επιχείρησης. Ελάχιστα γνωστό μέχρι πρόσφατα, η δημοτικότητά του ανταγωνίζεται πλέον εκείνη του προέδρου Volodymyr Zelensky .

Ο Ζαλούζνι βρισκόταν ήδη στη σκιά, με τις φήμες να κυκλοφορούν τον περασμένο μήνα ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού και δεν θα μπορούσε πλέον να ασκήσει τη διοίκηση του. Εάν κάποιος πρόκειται να τιμωρηθεί επειδή διέταξε την καταστροφή του Nord Stream, είναι καλύτερο να ρίξουμε το βάρος αυτής της πράξης οικονομικής τρομοκρατίας στον στρατηγό που δεν έχει πλέον στρατιωτικά συμφέροντα και που είναι σωματικά ανίκανος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο Ζαλούζνι, είτε δίκαιος είτε όχι, είναι άτυχος που βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Μου θυμίζει λίγο την ταινία « Πέτα τη μαμά από το τρένο ». Αντί ο χαρακτήρας του Danny DeVito να σχεδιάζει να τελειώσει τη φρίκη του ως μητέρα, τον οποίο υποδύεται η Anne Ramsey , έχουμε τον Volodymyr Zelensky – με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, DC – να βάζει τον Zaluzhny στο στόχαστρο του.

Αν ο Ζαλούζνι είναι ακόμα αβλαβής, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να διαβάσει φύλλα τσαγιού και συνειδητοποιεί ότι έχει ζωγραφίσει έναν καλό μεγάλο στόχο στην πλάτη του και θα προσπαθήσει να βρει μια στρατηγική για να επιβεβαιώσει ξανά την εξουσία του ή να σώσει τη φήμη του . Είτε έτσι είτε αλλιώς, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένας στρατός εν μέσω επιθετικών επιχειρήσεων είναι ο ηγέτης του να καταγγελθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως υπεύθυνος για την καταστροφή του Nord Stream. Ο Ζαλούζνι είναι παράξενα σιωπηλός μπροστά σε αυτόν τον εξωφρενικό ισχυρισμό. Πως είναι δυνατόν ?

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

πηγή: A Son of the New American Revolution

Related Articles

Back to top button