ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Τρία χρόνια φυλάκισης σε 35χρονο που τραυμάτισε βαριά μετανάστη για το παρκάρισμα

Τρία χρόνια φυλάκισης στο εφετείο για έναν 35χρονο κάτοικο της Αγιάσου στη Μυτιλήνη. Πριν από τεσσεράμισι χρόνια τραυμάτισε βαριά μετανάστη, επειδή του έκανε παρατήρηση για παράνομο παρκάρισμα σε θέση ΑμεΑ.

Ο35χρονος από τη Μυτιλήνη είχε τραυματίσει σοβαρά στις 8 Δεκεμβρίου του 2018, 56χρονο μετανάστη υπήκοο Μπαγκλαντές, προκαλώντας του μόνιμη βλάβη στο χέρι. Το θύμα στο πλαίσιο της δουλειάς του να συγκεντρώνει καροτσάκια πελατών σούπερ μάρκετ, είχε ζητήσει από τον δράστη να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη θέση που προορίζεται για τη στάθμευση αυτοκινήτων ατόμων με αναπηρία.

Ο καταδικασθείς είχε εκλάβει την παρατήρηση ως προσβολή, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το θύμα προσέβαλε την σύζυγο του κοιτώντας την. Πήρε από το αυτοκίνητό του έναν μεταλλικό λοστό και τραυμάτισε τον μετανάστη, χτυπώντας τον στο χέρι. Ο άτυχος μετανάστης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όπου και εγχειρίστηκε, ενώ έμεινε εκτός εργασίας για μεγάλο διάστημα. Μάλιστα, σταμάτησε να εργάζεται και στις ελιές, κάτι που έκανε παράλληλα με την άλλη του δουλειά πριν τον τραυματισμό του.

Έπειτα από 4,5 χρόνια, τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, το μικτό ορκωτό εφετείο Βορείου Αιγαίου επέβαλε στον 35χρονο ποινή φυλάκισης τριών ετών για τετελεσμένη επικίνδυνη πράξη. Πρωτόδικα, τον Νοέμβριο του 2021, το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Χίου τού είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης επτά ετών χωρίς αναστολή. Είχε συλληφθεί και από τότε εξέτιε ποινή φυλάκισης.

πηγή: newsit

Related Articles

Back to top button