ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μυτιλήνη – Ενεργειακή κρίση: Ο Άγιος Θεράποντας περιορίζει τον φωτισμό

Να συμβάλλει στο όλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ενεργειακή κρίση αποφάσισε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με την απόφαση τα εξωτερικά φώτα (προβολείς) που φώτιζαν τον επιβλητικό Ναό από τη δύση σχεδόν του ηλίου ως το πρωί, στο εξής θα λειτουργούν μόνο ως τα μεσάνυχτα. Όπως σημειώνεται ένας επιπλέον λόγος που οδηγηθήκαν στην απόφαση αυτή ήταν και οι “φουσκωμένοι” λογαριασμοί της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου:

“Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης, με αφορμή πρώτον την λεγόμενη «ενεργειακή κρίση» η οποία προβληματίζει έντονα τον σύγχρονο κόσμο, υπακούοντας στην σχετική Συνοδική προτροπή της 11ης Οκτωβρίου τ. έ. αποφάσισε να συμβάλλει στο όλο πρόβλημα περιορίζοντας κατά πολύ τον εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό του Ναού μας. Πιο συγκεκριμένα και αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας, τα εξωτερικά φώτα (προβολείς) που φώτιζαν τον επιβλητικό μας Ναό από τη δύση σχεδόν του ηλίου ως το πρωί, στο εξής θα λειτουργούν μόνο ως τα μεσάνυχτα. Οδηγηθήκαμε στο μέτρο αυτό και λόγω του ότι τον τελευταίο καιρό οι λογαριασμοί ρεύματος του Ναού εκδίδονται υπερβολικά αυξημένοι…”

πηγή

Related Articles

Back to top button