ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Δασκάλα έβαλε κόκκινο πιπέρι στο στόμα 8χρονου μαθητή

Νέες αποκαλύψεις για την επιθετική και πρωτοφανή συμπεριφορά δασκάλας κατά των μαθητών της σε Δημοτικό σχολείο στη Μυτιλήνη.

Η εφημερίδα στο «Νησί» έφερε στο φως μία καταγγελία Συλλόγου Γονέων της Μυτιλήνης το μακρινό 2018, όπου αναφέρεται ότι η ίδια καθηγήτρια σε μαθητή της Γ΄ Δημοτικού «έβαλε κόκκινο πιπέρι στο στόμα» του και «λίγο αργότερα του το σφράγισε με σελοτέιπ»!

Στο μεταξύ, οι σημερινές πηγές στις οποίες απευθυνθηκέ η εφημερίδα για το εν λόγω περιστατικό του 2018 το γνωρίζουν, ενώ αυτό έχει παραφραστεί με διάφορους τρόπους, όπως «έβαλε ταμπάσκο» ή τάδε πιπέρι.

Ο Σύλλογος που «τόλμησε»

«Η γυναίκα θέλει βοήθεια, το σύστημα δεν βοηθά, και μένουν απροστάτευτα τα παιδιά» είπε μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου που «τόλμησε» τότε να κάνει καταγγελία αρμοδίως. Η καθηγήτρια είχε τοποθετηθεί σε Δημοτικό Σχολείο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η τότε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνα Στρατάκη φέρεται να έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει εκτός των Δημοτικών Σχολείων.

Μάλιστα εναντίον της, αλλά και εναντίον του Συλλόγου η καθηγήτρια αγγλικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά! Και ο Σύλλογος Γονέων, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα παιδιά του, βρέθηκε αντιμέτωπος με μπελάδες.

Ας σημειωθεί ότι και τότε, αλλά και σήμερα γονείς που κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά, όχι μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές, αλλά βλέπουν καθ’ ύλην αρμόδιους, μερίδα διευθυντών σχολικών μονάδων, να τους αποτρέπει να δημοσιοποιήσουν το θέμα, ώστε «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι»…

Related Articles

Back to top button