ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΤΙΛΗΝΗΤΟΠΙΚΑ

Μια ξεχωριστή παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό

Ένα ξεχωριστό απόγευμα ήταν εκείνο της 8ης Απριλίου στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης για όσους παραβρέθηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης των μαθητών του Γυμνασίου της Γέρας με τη βοήθεια και στήριξη της καθηγήτριας τους Ειρήνης Κατσούρη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων η αγωνία όλων είχε φτάσει στο κατακόρυφο, αφού γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές εργάστηκαν σκληρά για μεγάλο διάστημα προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό ένα αξιόλογο έργο.

Η παράσταση είχε φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδά της, όπως και αυτά των δύο που θα ακολουθήσουν, θα προσφερθούν σε διαφόρους συλλόγους του νησιού.

«Το θέμα του έργου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που έχει γράψει η κυρία Κατσούρη, είναι τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, που πολύ συχνά γίνονται δυστυχήματα, κοστίζοντας τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων κάθε χρόνο, κυρίως των νέων.

Οι ήρωες της παράστασης: από τη μια, απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, με τις αγωνίες τους, τα άγχη, τα οικονομικά αδιέξοδα, ζώντας όμως με αξιοπρέπεια και από την άλλη, άνθρωποι εγωιστές, χωρίς αξίες, χωρίς ηθική, με μοναδικό γνώμονα της ζωής τους το χρήμα, μόνος σκοπός να το αποκτήσουν με κάθε τρόπο.

Δυο κόσμοι που κάποια στιγμή έρχονται κοντά, για να φανούν τελικά, οι μεγάλες διαφορές τους.

Παρόλο που οι μικροί ηθοποιοί ήταν ερασιτέχνες και είχαν αρκετό άγχος, επειδή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε κάτι τέτοιο, κατάφεραν να μεταφέρουν στους θεατές τα σπουδαία μηνύματα του έργου: Τον αγώνα για τη ζωή, την αξιοπρέπεια, την ηθική στάση ζωής που πάντα ανταμείβει τον άνθρωπο και την αγάπη που κάνει τα πάντα εφικτά.
Οι δυσκολίες του ρόλου του γονέα, που πρέπει να είναι πάντα κοντά στο παιδί του με αγάπη κι υπομονή, προβλήθηκαν επίσης στο έργο, το οποίο στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιώδες κοινό, που είχε γεμίσει την αίθουσα, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των παιδιών.
Ευχή όλων, να μην υπάρξει άλλο αίμα στην άσφαλτο, όπως είναι κι ο τίτλος του έργου, όχι άλλες ζωές θυσία στους δρόμους.

Οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν το Λαογραφικό Κέντρο Παπάδου για την συνδρομή του στην πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης»

stonisi

Related Articles

Back to top button