ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μηχανήματα για να προχωρήσει η νέα δομή – φυλακή στη Βάστρια

Ανακοίνωση της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για εργασίες στη Βάστρια Η έναρξη των εργασιών στη Βάστρια για τη δημιουργία υπερδομής – φυλακής προσφύγων, εν μέσω ακρίβειας, πανδημίας και ιμπεριαλιστικού πολέμου, συνιστά πρόκληση από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η πολιτική του ‘’πάρτα όλα’’ για τα μονοπώλια και τις ‘’πράσινες’’ μπίζνες τους, που υλοποιεί  η κυβέρνηση, φαίνεται ότι περιλαμβάνει και τα 176.000.000 ευρώ, που εκταμιεύθηκαν από την Ε.Ε. για δομές – φυλακές προσφύγων. Την ώρα που ο λαός του νησιού στενάζει από την ακρίβεια. Την ώρα που εκτινάσσονται οι τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες, στις ζωοτροφές, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ  καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων και θυμάτων. Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται και δυναμώνει η εμπλοκή της χώρας μας , που μετατρέπεται σε θύτη αλλά και θύμα. Την ώρα που ο  λαός  σηκώνει ήδη  το βάρος των συνεπειών του, που προστίθενται στα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι πρόκληση από  την κυβέρνηση:

  • Να μην καταργεί τον ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα.
  • Να μην δίνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Να μην καταργεί την ρήτρα αναπροσαρμογής για το ηλεκτρικό ρεύμα. Να μην μειώνει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην βάζει πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας.
  • Να διαφημίζει τη δήθεν ανάπτυξη των νησιών και να βαφτίζει ενίσχυση τα ψίχουλα των 0,27 ευρώ, στα 60 λίτρα βενζίνης.
  • Να δίνει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ βγάζοντας την χώρα μας πρωταθλήτρια στις πολεμικές δαπάνες. 
  • Να διαχωρίζει τους κατατρεγμένους του πολέμου σε αποδεκτούς και μη.
  • Να φέρνει μηχανήματα στη Βάστρια  για να προχωρήσει η νέα δομή –φυλακή!

Μεγάλες ευθύνες έχουν και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο γιατί προετοίμασαν, προώθησαν και συναινούν με τον πυρήνα της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση σήμερα. Αλλά και γιατί σιωπούν για τη νέα αυτή εξέλιξη στο προσφυγικό, που αποτελεί επιταγή της Ε.Ε.

Καλούμε το λαό του νησιού, να απαντήσει για μια ακόμη φορά, δυναμώνοντας την πάλη του μέσα από τους φορείς του, έχοντας ένα παραπάνω λόγο  για να διαδηλώσει στις 6 Απρίλη.

Να διεκδικήσει μέτρα στήριξης του εισοδήματος και της υγείας του. Να μετατρέψει την οργή του σε οργανωμένο αγώνα διαρκείας με σταθμό την πανελλαδική απεργία στις 6 του Απρίλη, βάζοντας στο στόχαστρο όσους τον καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανέχεια και σε νέες περιπέτειες, για τα κέρδη των λίγων. Να προτάξει την ικανοποίηση των αναγκών του και να ακυρώσει τα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ, που κάνουν το νησί μας αποθήκη ψυχών. Για να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις και να αποτρέψει τα χειρότερα που του ετοιμάζουν, κυβέρνηση – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, που προέβλεψε και αντιπάλεψε τις συνέπειες της αδιέξοδης πολιτικής τους, βαδίζοντας μαζί του στο δρόμο της ανατροπής.

Related Articles

Back to top button