ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μαθητικός Τουρισμός στη Λέσβο – 39 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Κ. Μουτζούρη

Από 16 έως 18 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν το νησί μας

Στο πλαίσιο των δράσεων της Τουριστικής Προβολής της Λέσβου,  της  προσέλκυσης επισκεπτών και της ανάπτυξης μαθητικού τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απηύθυνε πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς προκειμένου να επισκεφθούν το νησί και να ενημερωθούν για το ενδιαφέρον που παρουσιάζει, ειδικά γι’ αυτό το είδος θεματικού τουρισμού. 

Στην πρόταση της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν 39 εκπαιδευτικοί από διάφορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας , οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν τη Λέσβο από 16 έως 18 Δεκεμβρίου με δαπάνες της Περιφέρειας. Θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους , αξιοθέατα θρησκευτικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος και χώρους με φυσική ομορφιά και θα γνωρίσουν πιθανούς χώρους για τα   πακέτα των μαθητικών εκδρομών που θα οργανωθούν.  

Την Παρασκευή στις 12.00 σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και στην οποία προσκαλούνται τα ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης θα καλωσορίσει τους εκπαιδευτικούς. 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  για το θέμα αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Μαθητικός Τουρισμός είναι ένα είδος θεματικού τουρισμού, που μπορεί να δώσει ώθηση στη τουριστική δραστηριότητα σε χρονική περίοδο εκτός  σεζόν, ενώ οι φιλοξενούμενοι μαθητές  θα αποτελούν  πάντα εν δυνάμει επαναλαμβανόμενους τουρίστες στον τόπο μας και πρεσβευτές των καλλονών και του τουριστικού προϊόντος του νησιού προς τις οικογένειές τους. Εύχομαι να επιτύχει η προσπάθειά μας και σύντομα να δεχθούμε και τους πρώτους μαθητές , την συνήθη χρονική  περίοδο διοργάνωσης των εκδρομών τους.» 

ΠΗΓΗ:lesvosnews.net

Related Articles

Back to top button