ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λουκέτο σε 30 καταστήματα εστίασης στη Μυτιλήνη

Τι λέει ο πρόεδρος της «Ασπίδας», Νίκος Γιαννάκας για τα χρέη, το άγχος και τους αστυνομικούς ελέγχους

Σε διαδικασίας μεταβίβασης βρίσκεται το  αγαπημένο «Ναυάγιο» επί της πλατείας Σαπφούς. Πριν από δύο χρόνια γράφαμε για το πρώτο κλείσιμο που μας είχε εκπλήξει δυσάρεστα και με τις πιέσεις του κόσμου ο Στρατής Βερβέρης εκ των ιδιοκτητών αποφάσισε να το ανοίξει.

Όμως το «Ναυάγιο» που από το 1994 στέκει στην πλατεία δεν είναι το μόνο μαγαζί που έχει αλλαγές. Ο Νίκος Γιαννάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας «Ασπίδα» έχει μετρήσει 30 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν κλείσει μέσα σε έναν χρόνο στη Μυτιλήνη

Ο ίδιος ο κος Βερβέρης μιλώντας στο «Ν» εξήγησε ότι το αγαπημένο στέκι των Μυτιληνιών δεν θα κλείσει οριστικά και ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει από νέο διαχειριστή. 

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα μπήκαν τίτλοι τέλους για το ιστορικό παραδοσιακό καφενείο «Πανελλήνιον» και η λίστα μακραίνει με το barcode στα Λαδάδικα, το Παραμύθι, την ταβέρνα Ζορμπάς  το Mankatsa στην προκυμαία, το Cartel, το Owl, το Chez moi, το ψητοπωλείο «Πάμε Πακέτο» πάνω από τέσσερις επιχειρήσεις take away κ.ο.κ.

«Η πίεση των δύο ετών του λοκντάουν ήταν λογικό να αναδειχτεί κάποια στιγμή. Κανένα μαγαζί εδώ και 10 μήνες δεν είναι κερδοφόρο. Εφτασαν και οι λογαριασμοί του ρεύματος και σε συνδυασμό με τα υψηλά ενοίκια οι επιχειρηματίες αγανακτούν, πιέζονται από το άγχος, δεν βρίσκουν προσωπικό, η κυβέρνηση δεν βοηθά» ανέφερε ο κ. Γιαννάκας. Στο μεταξύ πρόσθεσε ότι έχουν ενταθεί και οι αστυνομικοί έλεγχοι με αρκετούς επιχειρηματίες μπαρ τις τελευταίες ημέρες να συλλαμβάνονται για την ένταση της μουσικής ή τη live μουσική.

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button