ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί και συντάξεις κατόπιν εορτής στα χωριά

Δεν αντέχουν άλλο την υποβάθμιση των χωριών- Η παράσταση διαμαρτυρίας στα ΕΛΤΑ

Ηχηρό ήταν το σημερινό παρών των χωριών της Λέσβου στην παράσταση διαμαρτυρίας του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου έξω από τα ΕΛΤΑ Μυτιλήνης. Οι πρόεδροι των χωριών από Λουτρά, Λεπέτυμνο, Χύδηρα, Καγιάνι, Λάμπου Μύλους, Βατούσα, Άντισσα, Ασώματο, Σταυρο, Άγρα, Μεσότοπο, Καλλονή, Αγιάσο και συντονιστές του δικτύου τόνισαν ότι τα χωριά δεινοπαθούν.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν στην κάμερα του «Ν» ότι με την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ φτάνουν ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί στους κατοίκους, άλλοι βλέπουν την αλληλογραφία τους παρατημένη στα καφενεία, ενώ και οι συντάξεις μπορεί να φτάσουν και έπειτα από μία εβδομάδα από την εκτιμώμενη!

Το προσωπικό των ΕΛΤΑ έχει περιοριστεί δραματικά, την ίδια ώρα που εργάζεται με συνθήκες επισφάλειας ως «νοικιασμένο» προσωπικο λίγων μηνών που αδυνατεί να κατανοήσει τις διευθύνσεις των κατοίκων, ειδικά στα χωριά όπου δεν υπάρχουν παντού οδοί και αρίθμηση.

https://www.facebook.com/watch/?v=567240864688800

Στο πλευρό των προέδρων των χωριών στάθηκαν σήμερα και ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος έχει κάνει σχετικές παρεμβάσεις κοινοβουλευτικές: «Συρρικνώνονται οι υπηρεσίες εξαιτίας της κυβέρνησης της ΝΔ, έχουμε κάνει παρεμβάσεις και η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει ΕΛΤΑ και υπηρεσίες» τόνισε μεταξύ άλλων. Αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης που τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις αγνοούν τη στρατηγική σημασία του ταχυδρομείου και των υπηρεσιών στα χωριά.

tonisi.gr

Related Articles

Back to top button