ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λέσβος: 27 Ιουνίου ο πρώτος ψεκασμός για τον δάκο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να συνεργαστούν με τα συνεργεία της δακοκτονίας.

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκινάει η πρώτη διαβροχή για την καταπολέμηση του δάκου στους ελαιώνες της Λέσβου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου σε αυτό τον πρώτο ψεκασμό θα χρησιμοποιηθούν τα εντομοκτόνα Forza 10cs και στο Success 0,24 cb.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να συνεργαστούν με τα συνεργεία της δακοκτονίας για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου καλεί:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ).

ΠΗΓΗ: stonisi.gr

Related Articles

Back to top button