ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυριακή 12 Ιουνίου όλοι στην Αγιάσο για κεράσια – 4η Γιορτή Κερασιού

4η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022
Η Κοινότητα Αγιάσου με την οικονομική στήριξη του Δήμου Μυτιλήνης διοργανώνει την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022, την 4η Γιορτή Κερασιού στη δροσόλουστη Αγιάσο.Από τις 11 π.μ. στις εισόδους και τα κεντρικά μέρη του χωριού παιδιά θα προσφέρουν δωρεάν στον κόσμο τα ξακουστά αγιασώτικα κεράσια. Παράλληλα ντόπιοι παραγωγοί θα πουλούν τα εξαίρετα εποχικά προϊόντα τους.


Παράλληλα θα γίνει περίπατος στους καρπερούς κερασώνες της περιοχής Φολίδι – Κήπος Παναγίας, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.


Στο Δημοτικό Πάρκο, με πρωτοβουλία της VISIT AGIASOS, το Circus Lesvos θα παρουσιάσει εργαστήρι τσίρκου και εκπαιδευτικά παιχνίδια (ζογκλερικά, μπαλόνια, facepainting, ψυχαγωγικά παιχνίδια) για τους μικρούς μας φίλους.


Στο Φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το κεράσι. Οι φωτογραφίες είχαν γίνει σε παλαιότερη Γιορτή με χρηματοδότηση της ΕΤΑΛ ΑΕ.


Στη γραφική Πλατεία Αγοράς μουσική κομπανία θα παρουσιάσει πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα για την ψυχαγωγία του κόσμου.


Καλούμε τους πολυπληθείς φίλους της γραφικής κωμόπολης να επισκεφτούν το χωριό της Μεγαλόχαρης και να χαρούν τα ανυπέρβλητα εύγεστα χυμώδη προϊόντα των κερασιώνων της.

Η Γιορτή Κερασιού καθιερώθηκε από τον τέως Δήμο Αγιάσου με τη στήριξη της ΕΤΑΛ ΑΕ και οργανώθηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές (Ιούνη 2007, 2008 και 2009) ακολουθώντας το πρότυπο της Γιορτής Κάστανου, που ξεκίνησε το 2004. Η σκέψη μας, μετά τη μεγάλη και αναπάντεχη επιτυχία της Γιορτής Κάστανου, ήταν να καθιερώσουμε μια παρόμοια ανοιξιάτικη γιορτή, αντίστοιχη της φθινοπωρινής, με τους ίδιους σκοπούς. Την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, την τόνωση της τοπικής αγοράς, την προβολή της παράδοσης μέσα από κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάμβαναν χώρα στο πλαίσιο της Γιορτής, την ενημέρωση παραγωγών και κατοίκων για ζητήματα σχετικά με την καλλιέργεια των προϊόντων, την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος κλπ. Για διάφορους αντικειμενικούς και μη λόγους διακόπηκε, αλλά φιλοδοξούμε να την αναστήσουμε και πάλι.

Related Articles

Back to top button